. Ma Márk napja van.
15 milliós burgonyakrokett
2014-09-19 12:09:52
15 milliós burgonyakrokett

15 milliós burgonyakrokett

Saját párttársától rendelt több, mint 15 millió forintért krumplit a rászorulóknak Pestszentlőrinc fideszes polgármestere, Ughy Attila. A vállalkozó élete azóta nagyot fordult, ma már a Liberálisokat erősíti.

 

Majdnem 160 tonna krumplit rendelt és osztott szét a rászorulók közt 2012 végén a fideszes Ughy Attila által vezetett XVIII. kerületi önkormányzat. A burgonyát egy olyan cégtől rendelték, amelynek tulajdonosa fideszes önkormányzati képviselőjelölt, illetve kormánypárti képviselők titkára volt. Az esetről beszámoló RTL Klub Híradó - a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva - azt közölte, hogy a több, mint 15 millió forintról szóló szerződést a cégtulajdonos fideszes email címére küldték, a városvezetés pedig sürgette a pénzügyi irodát, hogy mindenképpen fizessék ki az összeget.

 

 

Az érintett cég tulajdonosa Chladek Tibor 2004 óta volt Fidesz-tag, vezette a Fidelitas helyi szervezetét is. Titkárként dolgozott Turi-Kovács Béla képviselő, illetve az élettársa bántalmazásával vádolt Balogh József képviselő mellett is. Ugyancsak sikerrel indult a trafikpályázaton; a Havanna lakótelepen működtet nemzeti dohányboltot. Ughy Attila közleményben annyit reagált: egyetlen ajánlatot kaptak a krumpli beszerzésre, így azzal a céggel szerződtek.

 

Chladek élete azóta komoly fordulatot vett: a 2014-es választások után kilépett a Fideszből, és ma a Fodor Gábor nevével fémjelzett Magyar Liberális Pártot erősíti. A párt az RTL Klubbal azt közölte: csak a Liberálisok soraiban végzett munkája alapján tudják megítélni Chladek tevékenységét, és ennek alapján nincs okuk megválni tőle.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-19 12:13:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>