. Ma György napja van.
15 százalékos menza áremeléssel kezdődött a tanév.
2014-09-03 18:46:27
15 százalékos menza áremeléssel kezdődött a tanév.

15 százalékos menza áremeléssel kezdődött a tanév.

Sutyiban, közel 30 ezer forinttal növelte egy kétgyermekes család évi iskoláztatási költségeit az önkormányzat, amikor előzetes tájékoztatás nélkül 15 százalékkal emelte meg a közétkeztetési díjakat a XVIII. kerületben.

 

Több tucat szülőtől kaptunk felháborodott levelet. Ezek minden esetben arról szólnak, hogy az önkormányzat vezetése 15 százalékos menza áremeléssel kezdte a 2014-2015-ös tanévet. A levelekből kiderül, hogy a kerületi iskolákba járó gyermekek szülei előzetesen semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy szeptember elsejétől, a hivatalos inflációs adatokat sokszorosan meghaladó mértékben emeli meg a Fidesz-KDNP által vezetett önkormányzat a közétkeztetésért fizetendő térítési díjat: 8200-ról 9600-ra.


Tavaly, a napi háromszori étkezésért 8235 forintot kellett havonta a gyermek után fizetni. Idén szeptember elsejétől 9592 forint ugyan ezen szolgáltatásnak a térítési díja. A jelentős áremelést semmi nem indokolja, hisz a KSH adatok és a kormányzati sikerkommunikáció is az inláció történelmi mélypontjáról beszélnek. A mostani emelés évente mintegy 120 millió forinttal terheli meg a kerületi szülők és az önkormányzat kiadásait.


Diszkréten hallgat az áremelésről a fideszes pártpropaganda kiadvánnyá züllesztett kerületi média is. A Sütő-Nagy Zsolt által szerkesztett Városkép újság legfrissebb száma címlapon hirdeti, hogy meglepetéssel kezdődik a tanév. A cikkből természetesen nem derül ki, hogy valójában áremelésre gondoltak. Nem találjuk az áremelés bejelentésének nyomát a szolgáltatást végző Eurest Kft. honlapján sem.

 

Utoljára frissítve: 2014-09-03 18:50:23

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>