. Ma Auguszta napja van.
50 feletti munkatárs kerestetik!
2012-06-26 21:08:42
50 feletti munkatárs kerestetik!

50 feletti munkatárs kerestetik!

Munkatárs-közvetítő 50+” néven online munkaközvetítőt indított a Nagy Generáció Egyesület. Az aprólékosan kialakított adatbázisban a fizetéssel járó és az önkéntes munkát kínálók és keresők is megtalálhatják egymást, hiszen óriási rutinnal és értékes tapasztalattal rendelkezik ez a korosztály.

 

 

Európa elöregedése általános jelenség, s az születési számok átlagos csökkenése miatt  létkérdés, hogy a munkaképes idősebbek minél tovább maradhassanak a munka világában. Az Európai Bizottság már számos kutatást végzett, amelyek mind azt támasztották alá, hogy az idősebbek továbbfoglalkoztatása nem rontja a fiatalok munkavállalási esélyeit.

 

 

 Mélykuti szerint ez a generáció már többször megváltoztatta az őt körülvevő világot és jelenleg is ez a céljuk. Miután ez a nemzedék aktív részese volt a múltnak, igyekszik létezni a jelenben és hatással lenni a jövőre is. Az 50+ korosztály még jó ideig szeretne hazája köz- és szakmai életében alkotó részt vállalni. Itt a munka tágabb értelmezésében gondolkoznak, hiszen ez a program önkéntességről, kölcsönösségről, szolidaritásról éppen úgy szól, mint a fizetéssel is járó  munkahelyekről.

 

 

A Munkatárs-közvetítő adatbázis építését az Egyesület a www.nagygeneracio.hu civil, közösségi, tudásmegosztó portálon kezdte meg, ahol azokat is várják, akik csak egymásnak nyújtanának alkalmi segítséget. Az adatbázisban bárki szabadon nézelődhet. .Az egyesület várja a munkáltatók és a magánemberek hirdetéseit is , amelyeket díjmentesen töltenek fel oldalukra. Az elnökasszony szerint számtalan tevékenység szóba jöhet, lehet, az nyelvtanítás és asztalosság, gyermekek korrepetálása vagy cégvezetés.  

 

Mélykuti a Nagy Generáció című rádióműsorban Andor Lászlóval beszélgetett a közelmúltban, aki az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikáért felelős biztosa. A beszélgetés során Andor elmondta, hogy az Európai Unió ötven felettieket érintő foglalkoztatási stratégiája most formálódik, s azt már egyértelműen látják, hogy a fiatalok munkanélkülisége egész más módszereket követel, mint az idősödő korosztályé. Sajnos Magyarország rossz döntést hozott a kilencvenes évek elején. Támogatta és ösztönözte a korai nyugdíjaztatás gyakorlatát.  Ennek a rossz stratégiának következményeit nyögi az ország, tette hozzá Andor, miközben nagyon sokat kéne tenni ezért a korosztályért. Andor szerint nem a legnagyobb gond a pénz, hisz ehhez rendelkezésre állna az Unió szociális alapja, de ez önmagában még nem hozhat megoldást.  Szükség lenne folyamatos párbeszédre  a munkaadókkal és a társadalom civil csoportjaival, és tanulni kellene azoktól az országoktól (mint például Svédország), ahol már előrébb tartanak.

 

További információ: www.nagygeneracio.hu

Utoljára frissítve: 2012-06-26 21:31:56

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>