. Ma Emma napja van.
8000 ingatlan újulhat meg a XVIII. kerületben
2014-09-17 00:09:19
8000 ingatlan újulhat meg a XVIII. kerületben

8000 ingatlan újulhat meg a XVIII. kerületben

25 milliárd forintból nyolcezer XVIII. kerületi családi ház és panellakás részesülhet energetikai felújításban az elkövetkező hat év során - ismertette Szaniszló Sándor, a kerületi baloldali pártok közös polgármester jelöltje.

 

A közelmúltban elfogadott hétéves európai uniós költségvetés Magyarországra jutó támogatásából összesen 1760 milliárd forintot fordítana a kormány épületenergetikai felújításokra – derül ki a nemzeti épületenergetikai stratégia tervezetéből, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken bocsátott társadalmi vitára. A következő hat évben országosan 700 ezer lakóépület újulhat meg − olvasható a nemzeti épületenergetikai stratégia tervezetéből. A költségvetésben az állami támogatások levonása után is 290 milliárd forint adó- és járulékbevétel keletkezhet.

 

 

- Előrelátó tervezés mellett, a kerületi önkormányzat gondos részvételével mintegy ötezer kerületi ingatlan és a korábbi felújításokról lemaradt háromezer panel lakás kerülhet be az energetikai korszerűsítés támogatási rendszerébe. A magántulajdonban lévő ingatlanok mellett harminc pestszentlőrinci középület is jó eséllyel vehet részt a programban, ami újabb kétmilliárd forint uniós támogatás lehívását jelentené - összegezte a konferencia tapasztalatait Szaniszló Sándor.

 

Az ellenzéki polgármester-jelölt által bemutatott tervezet jól cseng a helyi vállalkozások számára is, mert ha betartják a sok helyen elmondott ígéretüket, amely szerint győzelmük esetén az önkormányzati megrendelések nagy részét a XVIII. kerületi cégek számára fogják kiadni, óriási árbevételhez és jelentős nyereséghez juthatnak a nehéz éveket látott társaságok. A számítások szerint a hatalmas beruházási összeg felhasználásához 150-170 új munkahelyet is létre kell hozni, ami álláskeresés oldaláról javíthatna a kerületiek elhelyezkedési gondjain.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>