. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A Fidesz látja, amit Hoffmann Rózsa továbbra sem
2013-11-22 04:29:13
A Fidesz látja, amit Hoffmann Rózsa továbbra sem

A Fidesz látja, amit Hoffmann Rózsa továbbra sem

Az Országgyűlés Oktatási Bizottsága elfogadta azt a fideszes módosító javaslatot, ami eltolná a 3 éves kortól kötelező óvodáztatás bevezetését. A Fidesz látja, amit Hoffmann Rózsa továbbra sem. A férőhelyhiány problémát az LMP a családi napközikkel kezelné.


A Fidesz-KDNP politikusai elismerték, hogy nem a Kormány tudja a megoldani a férőhelyhiány problémát. A fideszes polgármesterek ugyanis a gyakorlatban látják, hogy nincsenek meg a 3 éves kortól kötelező óvodáztatás feltételei. Ismét egymásnak feszül a Fidesz-frakció és Hoffmann Rózsa.

 

Az Országgyűlés nyár elején 100 százalékos támogatással fogadta el az LMP javaslatát, így a családi napközikben is lehetővé válik a kötelező óvoda teljesítése. A családi napközik alkalmasak lehetnek a férőhelyhiány kezelésére, amennyiben a kormány megfelelő támogatást is biztosít nekik és még munkahelyeket is teremtenek.

 

Az LMP ezért küzd. A költségvetési törvényhez benyújtott módosító javaslatunk lehetővé tenné, hogy az újonnan, pusztán magánerőből létrejövő családi napközik is megkaphassák az állami támogatást, hiszen 2012-től ezt elvették tőlük. A családi napközi olcsó és rugalmas megoldás. Milliárdokat spórolnánk, ha a férőhelyhiányt velük oldanánk meg és több ezer munkahelyet is létre lehetne hozni.

 

Osztolykán Ágnes az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának LMP-s alelnöke

Ertsey Katalin országgyűlési képviselő, nők és családok szakpolitikus



MTI

Fotó: Atv

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>