. Ma Gedeon napja van.
A fürdőszoba és a lakáseladás összefüggései
2021-04-15 12:42:36
A fürdőszoba és a lakáseladás összefüggései

A fürdőszoba és a lakáseladás összefüggései

A csempétől a mosdóállványig

 

A fürdőszoba az a helyiség, ahol egy nap, főleg, ha home office-ban dolgozunk, a legtöbbször megfordulunk. Tisztálkodási tevékenységeket végzünk itt, amelyek a legmeghittebb, legintimebb pillanatok lehetnek az ember életében. Ezért különös figyelmet szánunk a fürdőszoba kinézetének, és nem mindegy, hogy milyen állapot fogad minket, ha egy idegen fürdőszobába belépünk.

 

Az első benyomások

 

Mindig az marad meg bennünk, amit először lefotóz a szemünk. Ennek hatásaként kialakulhat valamilyen jó érzés a fürdőszoba hangulatát illetően, de épp ellenkezőleg, olyan hatást is kiválthat, hogy utána nincs kedvünk egy tapodtat sem maradni nemhogy a fürdőszobában, de az egész lakásban sem.

 

Melyek azok a tényezők, amelyek alakítják benyomásainkat? Először is nem mindegy, hogy milyen stílusú az a fürdőszoba. Ha a szocialista időket idézi, és tudjuk, hogy nincs keretünk egy teljes felújításra, akkor bizony az a lakás hátrébb sorolódik a vásárlási ranglistánkon. Persze vannak antik, retro hatású fürdőszobák, de azokat éppen az teszi teljessé, hogy a régi időket idézik megfelelő körítésbe ágyazva.

 

Nem mindegy, hogy a csempézés milyen stílusú és faltól falig, plafonig tart-e. Ez utóbbi szintén több évtizedes benyomást kelt, főleg, ha a csempe egy régi barnamintás darab. Ha még bojler található a fürdőben, annak az állaga is befolyásolja a kialakított képünket. A bordűrök, mosdóállványok és a műanyag WC-tartályok szintén azt az érzést kelthetik az emberben, mintha olyan helyen lennének, amivel nem foglalkoznak a tulajdonosaik.

 

Persze, ha egy új építésű vagy újszerű ingatlanról van szó, akkor azért ritkábban találkozunk csúnyácskább fürdőkkel, hiszen a napjainkban tevékenykedő kivitelező cégek igyekeznek a legmodernebb stílust követni és olyan fali és padlóburkolatokat beszerezni, amelyekkel biztosak benne, hogy nem nyúlnak mellé.

 

Érdemes eladás előtt felújítani

 

Ha lakáseladás előtt állunk és nincs keret egy teljes renoválást végezni, a fürdőszobát a fentiek miatt mindenképpen érdemes felújítani, akár teljes mértékben, a csempe leverésétől kezdve a fürdőszobabútorok lecseréléséig.

 

Az természetesen igaz, hogy mindenkinek más az ízlése, más számít modernnek, divatosnak, épp ezért nehéz mindenki igényének megfelelni. De az az egy biztos, hogyha letisztult, fehér, egyszerű színeket, formákat alkalmazunk, nem lövünk mellé. 

 

Ha a felújítás után még vásárolunk néhány új növényt a fürdőszobába, nagyon kellemes atmoszférát fogunk vele teremteni és a fotókon is jól fog mutatni. Érdemes beruházni és ezeket a változtatásokat meglépni annak érdekében, hogy egy sokkal jobban eladható ingatlant kapjunk utána.

További híreink
Te is szeretsz garanciát kapni?
Bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen is szó, egészen biztosan megnő a belé vetett bizalmunk, amikor meghalljuk a garancia, garanciális vagy garantáltan szavaka...
2024-01-24 15:30:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Hámok sokféle változatban
Biztos te is gyakran szoktál látni kutyákat, amikor sétáltatják őket. Mostanában pedig talán az is feltűnhetett, hogy nem nyakörv van rajtuk, hanem egyre többször kutyahá...
2024-01-22 11:38:41, Hírek, Könnyű Bővebben
Mi a helyzet a vérnyomásoddal?
Sajnos idehaza, de világszinten is népbetegségnek számít a magas vérnyomás, ami - ha kezeletlen marad - számos másik betegséghez vezet. Ilyen lehet többek között az agyvé...
2024-01-15 11:26:27, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>