. Ma György napja van.
A ketchup, az alaptörvény és dr. Dániel Péter
2012-04-05 17:58:45
A ketchup, az alaptörvény és dr. Dániel Péter

A ketchup, az alaptörvény és dr. Dániel Péter

2011. április 5-én, délelőtt 10.00 órakor kezdődött a bírósági tárgyalása dr. Dániel Péternek  a Budapest, II.-III. kerületi Bíróságon, az alaptörvény asztalkáinak összeketchupozása miatt. A NENYI-t tavaly kaszinótojással kente össze az ügyvéd, akit  akkor nem marasztaltak el, mivel azt állapította meg jogerősen a bíróság, hogy  cselekedete nem lépte túl a véleménynyilvánítás,  azaz a szólásszabadság korlátait.

A kaszinótojással a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik példányát kente össze az ügyvéd, melyet a Vám és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalában függesztettek ki. A mai ügy : Dániel Péter az alaptörvényre támadt egy flakon ketchuppal, melyről korábban részletesen (video -kép) beszámoltunk.


A Facebookon  utolsó hír ez volt dr. Dániel Pétertől: 


„Néhány perc múlva indulok a bíróságra, ahol majd elmagyarázom, hogy nem a ketchuppal volt itt a baj, hanem azzal a gyalázatos, jogsértő pártalkotmánnyal, illetve az alaptörvény bárgyú asztalkáival, amelyekre lendületesen rányomtam. Politikai véleményként, jogos és humoros kritikaként. Hiszen mint azt tudjuk, a diktatúra legnagyobb ellenfele a humor, a Kerényi-féle giccses asztalkáké pedig a ketchup.


A tárgyalásról:

 

A tárgyalás körülbelül 30 percig tartott, mert a bíróság elnapolta 2012. június 7-re. Az II. kerületi polgármesteri hivatalt egy jogtanácsos képviselte, aki Dániel Péter szerint szerint  teljesen felkészületlen volt. Nemcsak nem tudott érdemi nyilatkozatokat tenni, hanem fél év alatt  még azt sem sikerült kidolgozniuk, hogy miből származott a hivatalnak  5.000 forint  kára? Dániel Péter nem fogadta el a károkozás tényét, így  most a feljelentő polgármesteri hivatalnak kell a kár összegét tényszerűen és hitelt érdemlően bizonyítani.

 

Kíváncsian várjuk az 5000 forintos számlát, és főképp a bíróság júniusi döntését?  A ketchup belefér-e a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság keretei közé? Végül is ha a kaszinótojás belefért, akkor a ketchupnek is bele kellene? Vagy 5000 forint erejével mégis túlfolyt egy bizonyos határon?

Utoljára frissítve: 2012-04-05 21:32:34

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>