. Ma Emma napja van.
A kutyatartók érdekeit is képviselni kell
2015-04-17 23:07:15
A kutyatartók érdekeit is képviselni kell

A kutyatartók érdekeit is képviselni kell

Magyarországon minden negyedik ember kutyatartó és talán még fontosabb adat, hogy majdnem minden embernek van kutyája egyszer az életben. A legtöbb embernek jó emléke a kutya, sokaknak pedig a minőségi életet biztosítja segítőkutyája.

 

Egy új életmód van kialakulóban, a társként, családtagként tartott kutyák gazdái egy új társadalmi réteget alkotnak. Jellemző rájuk, hogy felelősen gondolkoznak a kutyatartásról, iskolába járnak kutyájukkal, feltakarítják kutyáik után a piszkot és környezettudatosan élnek kedvenceikkel. A legtöbben kutyás közösségek tagjai, ahol központi téma a házikedvenc életmód.

 

Öt évvel ezelőtt megalapult az EB OVO Egyesület, hogy a kutyabarátok érdekei is képviselve legyenek a társadalomban. Ez a szervezet egyedüliként nem a kutyákat menti, hanem a kutyákat tartó embereket támogatja a munkájával. Aki ma örökbe fogad egy kutyát, másnap kiszorul a legtöbb köztérről, közösségi programról, oktalanul.

 

 

Az EB OVO szimpatizánsai hiszik, hogy a kutyatartás feltételeit, a kutyatartók tudatosságát fejlesztve a városi kutyázás konfliktusforrásból, társadalmi örömforrássá alakítható.  Munkája során önkormányzatokkal egyeztet, kutyás stratégiát tervez, integrált rendezvényeket és közösségi takarításokat szervez, ismeretterjesztő anyagokat készít, szaktanácsadással segíti az arra nyitott szereplőket. A társadalomformálás fontos része a közösségi bevonás. Az EB OVO Egyesület munkája önkéntes munkával is támogatható és az adó 1%-ra is jogosult a szervezet.  

 

A kutyatartás mára életmóddá vált, de annak elfogadásáért sokat kell még tennünk, a kutyatartók érdekeit is képviselni kell.  

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>