. Ma Márk napja van.
A pártnak nincs ahhoz köze, mit csinál egy tagja otthon ...
2013-05-08 10:49:40
A pártnak nincs ahhoz köze, mit csinál egy tagja otthon ...

A pártnak nincs ahhoz köze, mit csinál egy tagja otthon ...

Lázár János újabb aranyköpése bejárta a közösségi portált. Ugyanis az asszonyverő párttársa megítélésével kapcsolatban azt nyilatkozta: A pártnak nincs köze ahhoz, mit csinál egy tagjuk otthon. Mindezt az után jelentette ki, hogy közölte azon meggyőződését Fiala Jánossal: ez még nem olyan tett, cselekedet, amely okán szükségesnek látja a képviselő kizárását a pártból. …


Fiala a „Kelj fel Jancsi” című műsorában megkérdezte: Tudunk-e arról, hogy bárki is fegyelmi eljárást indított volna a képviselővel szemben? Felmerült-e annak kérdése, hogy a párt a tagjai közül kizárja a családon belüli erőszak következményeként? Ha Lázár szerint az ártatlanság vélelme megilleti, miért volt szükséges a Fidesz frakcióból való távozása? Ha viszont a frakcióból távoznia kellett, miért nem kell a pártból is távoznia?

 

Lázár válasza: Amit Balogh József csinált, az megmagyarázhatatlan, de az ártatlansága vélelme megilleti, hiszen még csak bírósági eljárás sem indult ellene. A pártnak pedig nincs ahhoz köze, mit tesz egy tagja a magánéletében…

 

A Fidesz számára nem számít, a történtek után hogyan, és miként ítélik meg ezt a pártot az emberek. Azt a pártot, amely hallgatásával és passzivitásával egyetért a családon belüli erőszakkal, megtűri az agresszív erőszaktevőket a tagjai között. A Fidesz egyébként sem az a párt, amelyik oly nagyon szorgalmazná a családon belüli erőszak Büntető Törvénykönyvbeli, szigorúbb és önálló szankcionálását. Nem lehet véletlen, ha foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz a képviselő/párt társukhoz, akiről a napnál világosabban kiderült: ELKÖVETŐ. A Fidesz számára csak egy a lényeg: mindez maradjon otthon, a négy fal között.

 

Ahogyan Hofi mondaná: kenjük be sárral, oszt jó napot!

 

Felmerül a kérdés: mi lehet az oka annak, hogy nem láthatjuk a first ladyt nyilvános szerepléseken? Magyarország történetében ez nagyon ritka jelenség. Talán nekik is van komondoruk otthon? És hány Fidesz tag rendelkezik még otthon komondorral? A pártjuk bátorítja a cselekmény elkövetését azzal, hogy az úgyis megtorlás nélkül marad. Hiszen, mint többségi jogalkotó nem hajlandó foglalkozni a kérdéssel kapcsolatos szabályozás érdemi vitára bocsájtásával.

 

Struccpolitika ez kérem, a javából.

 

Alig egy év van még hátra a választásokig, gondolkozzunk.

 

Szavazzunk-e olyan pártra, akik asszony- és gyermekverőket rejteget a soraiban? Várhatunk-e ettől a párttól olyan megoldást most, vagy a jövőben, amely a családok érdekeit fogja előtérbe helyezni? Olyan megoldást, amely a nők és gyermekek érdekeit helyezi előtérbe? Egyáltalán mit várhatunk egy olyan párttól, aki lassan jelmondatává is teheti: Az asszony neve: KUSS! …

 

A családon belüli erőszaktól szenved a társadalom, mégpedig úgy, hogy tabu témaként kezelik, és nem beszélnek róla. Sem családon belül, sem családon kívül. A családon belüli brutalitás áldozatait megnézve napjainkra már nem tehető különbség a bántalmazott szempontjából: gyermek, nő, vagy férfi között, hiszen ugyanúgy akad az áldozatok között férfi is, mint gyermek, és mint nő. A családon belüli erőszaknál bár általában a fizikai erőszakot értik az emberek, ám a pszichikai terror, amit e közben át kell élniük, jóval nagyobb károkat és sérüléseket okoz, mint amit még fel lehet dolgozni, illetve túl lehetne lépni rajta.

 

A családon belüli terror a legnagyobb károkat a gyermek életében, a gyermek fejlődésében okozza. Hiszen ő az, aki sem mentálisan, sem fizikailag nem képes úgy felépülni, úgy egészben, egyben és egészségben tartani a lelkét, hogy az később, felnőttként ne okozhasson problémát az élete során meghozandó döntéseiben. A lelkileg-testileg bántalmazott gyermek felnőttként bizonytalan lesz, gyámolításra szoruló, vagy ellenkezőleg: ő maga is agresszívvá válik, törtetővé, és kegyetlenné a kapcsolataiban.

 

A magyar jogszabályok sajnálatos módon nem büntetik a mai napig sem megfelelően a családon belüli erőszak elkövetésének cselekményét. Nincs törvényi, jogszabályi védelem az erőszakkal, a terrorral szemben, ha az zárt ajtók mögött történik. A gyermekjogokat semmiféle közigazgatási hatósági eljárásban nem védi senki. A bűnözők mellé kötelezően kirendelnek védelmet a bűncselekmény elkövetése utáni szankciók enyhítésének céljából, ám a gyermekjogok mellé kötelező jogi védelmet nem biztosítanak.

 

Szabadon bocsájtanak gyilkos anyákat, vadállat apákat, pszichésen sérült felnőtteket úgy, hogy tetteik megtorlás nélkül maradnak, mintegy biztatva őket cselekményük folytatására.

 

Szabadon garázdálkodhatnak azok a képviselők, azok a párttagok, akik valójában erőszaktevő elkövetők.

 

 

Doody


Emlékeztetőül, hogy ne felejtsük el Lázár legismertebb aranyköpését:

 

 

Kapcsolódó írásaink:

 

Flashmobbal a családon belüli erőszak ellen 

Az asszony verve jó?

Csak egy példa a családon belüli erőszakra 

Nyílt levél Semjénhez 

Szőnyeg alá söpörték a családon belüli erőszak kérdését? 

Bölcs gondolatok a kormány részéről 

Nyílt levél a társadalomhoz 

Megkezdődött a lányával fajtalankodó gárdista pere 

Amikor gyermek szenvedi el a családon belüli erőszakot 

A családon belüli erőszak legyen önálló büntetőjogi kategória 

 

 Fotó: egyenlitő blog

 

Utoljára frissítve: 2013-05-08 11:33:35

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>