. Ma Emma napja van.
A vállalati alapítványokat támogatják - a többieket nem?
2013-11-23 05:19:13
A vállalati alapítványokat támogatják - a többieket nem?

A vállalati alapítványokat támogatják - a többieket nem?

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) megjelentette a hazai alapítványi szektort bemutató sorozatának legújabb, "Vállalati alapítványok támogatásai Magyarországon" című kiadványát, amely a hazai civil élet egyik speciális szegmensének, a vállalati alapítványoknak a tevékenységeibe nyújt betekintést.

 

A KSH adatai szerint a közel 60 ezer szervezetet számláló hazai nonprofit szektoron belül 2011-ben 8000 osztott adományokat más, nemcsak nonprofit szervezetek számára összesen több mint 121 milliárd Ft értékben, bár ezek közül csak 1142 nyújt évente 5 millió Ft-ot meghaladó támogatásokat.

 

Mivel a hazai magánvagyonok, alapítványok még mindig nem játszanak túl nagy szerepet a civil szervezetek és a lakosság támogatásában, így a ma is jelentős külföldi források mellett a vállalatok lettek a legnagyobb nem állami finanszírozók Magyarországon.

 

A 90-es években a CSR még ismeretlen volt, de a vállalatok szerepvállalása a kultúra, az egészségügy, a sport és az oktatás terén a rendszerváltás utáni időszakban is megmaradt, a cégek számos alapítványt hoztak létre a lakosság és az újjászülető civil szféra támogatására.

 

Mivel a máig aktív vállalati alapítványokról kevés információ érhető el, így a MAF "Vállalati alapítványok támogatásai Magyarországon" kiadványa kifejezetten a hazai cégek által létrehozott alapítványok programjait és eredményeit mutatja be.

 

A kiadvány letölthető a MAF honlapjáról.

 

 

MTI

 

További híreink
Gyermekotthon vár segítőket
Önkénteseket keres a csepeli Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány. Az önkéntesnek alapvetően a 3 lakóotthon mindennapi életében kéne segítenie. A lakó...
2015-04-18 09:31:54, Hírek, Megosztom Bővebben
Trükkös rablók a Lidl parkolóban
Miközben a bevásárlóközpontokkal kapcsolatban a közbeszéd tárgya a vasárnapi zárvatartás, arról már kevesebb szó esik, ha esik, hogy mi történik a parkolókban hagyott aut...
2015-04-07 20:11:58, Hírek, Megosztom Bővebben
Minden vasárnap – családi nap
Családi Akvárium címmel október 5-től minden vasárnap a gyerekek és szüleik vehetik birtokba az Erzsébet téri Akvárium Klubot, ahol koncertek és játszóház fogadja őket. A...
2014-10-10 15:43:50, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>