. Ma Márk napja van.
A Wizzair és a Ryanair is kihasználja a helyzetet
2012-02-03 13:48:00
A Wizzair és a Ryanair is kihasználja a helyzetet

A Wizzair és a Ryanair is kihasználja a helyzetet

A Ryanair megmenti a Malév utasait - jelentette be a Ryanair vezérigazgatóhelyettese Budapesten.  A fapados légitársaság február 17-től 31 célállomásra repül Budapestről.  A Malév leállása miatt a Ryanair hamarabb beindítja járatait.  A Wizz Air a Malév leállása után még reggel jelentette be, hogy speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára azoknak az utasoknak, akik a Malév működésének felfüggesztése miatt nem tudnak Budapestről, illetve Budapestre utazni.


Délelőtti sajtótájékoztatóján a társaság vezérigazgatója, Váradi József bejelentette: huszonöt milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Wizz Air Budapesten. A társaság március végéig két új Airbus A320-as repülőgépet állít forgalomba budapesti bázisán, ami 66%-os kapacitás-bővítést jelent. Az éves utasforgalom a jelenlegi 1,4 millióról 2 millióra nő, ez mintegy 700 új, közvetett és közvetlen munkahelyet eredményez.

Váradi József kérdésre megerősítette, hogy jelezték a fejlesztési tárcánál, hogy igényt tartanának a Malév leállása miatt felszabaduló, bilaterális (az EU-n kívüli) repülési jogokra. Pénteken adják be írásban is az igényt a minisztériumhoz, ebben a kérdésben a tárca dönt. Elsősorban a moszkvai, kijevi, isztambuli, Tel-Aviv-i jogokat szeretnék megszerezni.

A légitársaság egy új járatot indít Bukarestbe, és több útvonalon növeli a járatsűrűséget, közel megduplázva a hetente elérhető frekvenciák számát, 67-ről 129-re. Az új, bukaresti járat kezdetben hetente háromszor indul. London Luton repülőterére hárommal bővül a heti járatok száma: mostantól a Wizz Air napi háromszor repül Londonba. Az Eindhovenbe és a Brüsszel Charleroi repülőtérre induló járatok száma megduplázódik, és naponta kétszer indul. Jelentősen növekedik a járatsűrűség Madridba, Barcelonába, Rómába, Milánóba és Malmöbe, ezekbe a városokba legalább egy Wizz Air gép indul naponta.

 

Február 17-től 31 járat indul Budapestről.  A Malév leállása miatt a Ryanair hamarabb beindítja járatait. Egyébként a Ryanair vezére alig tíz napja járt utoljára Budapesten. Akkor jelentette be, hogy légitársasága visszatérését a magyar fővárosba. Valószínűsíthető, hogy O'Leary azért repült váratlanul ismét Ferihegyre, hogy a Malév leállására tekintettel, az európai piacvezető fapados már a nyári menetrend előtt beindítsa a járatait.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>