. Ma Auguszta napja van.
Absztrakt vagy hagyományos tapétamintát válasszunk?
2020-04-16 12:05:32
Absztrakt vagy hagyományos tapétamintát válasszunk?

Absztrakt vagy hagyományos tapétamintát válasszunk?

Napjaink tapétakínálata igen széles skálán mozog. Mind anyag, mind felhasználhatóság és mind dizájn szempontjából is rendkívül sokféle van a piacon, így ha tapétázás mellett döntünk, szinte lehetetlen, hogy ne találnák olyat, ami ne passzolna az igényeinkhez.

 

Egyre több otthon falairól köszönnek vissza a tapéták, nem véletlenül, hiszen megfizethetőségük, könnyű kezelhetőségük és esztétikai értékük is népszerűvé teszik ezt a faldekorációs megoldást. Ha tökéletes végeredményre törekszünk, természetesen a választott tapétánknak maximálisan idomulnia kell otthonunk berendezéséhez, hangulatához is. Nagyon kilóg a lóláb, ha egy antik bútorokkal berendezett szobába egy élénk színű, geometrikus mintával díszített tapétát választunk, mint ahogy egy fiatalos, stílusos lakásból is sokkal többet tudunk kihozni, ha a klasszikus fehér tapéta helyett, valamilyen rendhagyóbbat, absztrakt mintázatút választunk. Tehát a megfelelő tapéta minta kiválasztását sem nagyolhatjuk el annál is inkább nem, hiszen egyes minták optikailag képesek nagyobbá/kisebbé tenni a teret.

Milyen hagyományos mintázatú tapéták között nézelődjünk?


Ha klasszikus elegancia hívei vagyunk, ha ránk inkább a visszafogottság és a letisztultság jellemző, elsőre azt mondhatjuk, nálunk szóba sem jöhet egy mintás tapéta. Úgy gondolhatunk magunkra, mint akiknél csak a monokróm dizájn rúghat labdába. De! Vannak olyan egyszerű, ám de nagyszerű mintás tapéták is, melyek egy csöppet sem hivalkodóak, így azok számára is tökéletesen megfelelnek, akik valamilyen hagyományosabbat keresnek.

Például a kőhatású-kőmintás tapéta is ilyen, ami egyediségén túl erőt sugárzó megjelenést ad otthonunknak. Ugyanez a helyzet a fa hatású-fa mintás tapétákkal is, melyek a természet szépségét hozzák testközelbe. Nappaliban, hálóban, dolgozószobában és konyhában egyaránt jól mutatnak.

De, nem mehetünk el szó nélkül az eleganciát, ízlést tükröző, klasszikus, barokk mintás tapéták mellett sem, melyek szintén kedveltek a vásárlók körében. Széles felhasználhatóságuk teszik igazán népszerűvé őket; nappaliban, hálószobában, vendégszobában egyaránt megtalálják a helyüket, főleg ha a berendezés is jól tud idomulni a barokk mintához.

És mi a helyzet akkor, ha absztrakt mintákat keresünk?

Az absztrakt mintázatú tapéták elvontságukkal egyéniséget, stílust varázsolnak a lakás minden pontjára. Ebben a kategóriában talán a legnépszerűbbek a 3D hatású tapétaminták, poszterek és a fotótapéták melyek rendkívül sokfélék lehetnek. Közülük akadnak olyanok is, melyek tapasztalt dizájnerek keze munkáját dicsérik.

 

Ebbe a kategóriába sorolunk a geometriai mintás tapétákat is, melyek szintén nagyon népszerűek és végtelen 3D tapéta variációval rendelkeznek. Ide sorolunk mindent, amiről háromszög, négyzet, kör vagy bármilyen más formavilág köszön vissza.

További híreink
Te is szeretsz garanciát kapni?
Bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen is szó, egészen biztosan megnő a belé vetett bizalmunk, amikor meghalljuk a garancia, garanciális vagy garantáltan szavaka...
2024-01-24 15:30:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Hámok sokféle változatban
Biztos te is gyakran szoktál látni kutyákat, amikor sétáltatják őket. Mostanában pedig talán az is feltűnhetett, hogy nem nyakörv van rajtuk, hanem egyre többször kutyahá...
2024-01-22 11:38:41, Hírek, Könnyű Bővebben
Mi a helyzet a vérnyomásoddal?
Sajnos idehaza, de világszinten is népbetegségnek számít a magas vérnyomás, ami - ha kezeletlen marad - számos másik betegséghez vezet. Ilyen lehet többek között az agyvé...
2024-01-15 11:26:27, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>