. Ma Emma napja van.
Az egészségügyben ma két Magyarország létezik
2014-01-09 06:14:05
Az egészségügyben ma két Magyarország létezik

Az egészségügyben ma két Magyarország létezik

Az egyik csak a közrádióban, -televízióban, s az álomtitkárság közleményeiben létezik. Itt csökken az ágazatból az elvándorlók száma, rövidülnek a várólisták  Utóbbi csökkentésére újabb 1 milliárd áll rendelkezésre. És így tovább.


Mi, egészségügyben dolgozók, s betegeink meglepődve tapasztaljuk, hogy mi egy másik Magyarországban élünk: Itt az elvándorlás folytán – a szakmai szervezetek szerint - mintegy 6000 orvos hiányzik a rendszerből. Ezért a minimumkövetelmények sok helyen betarthatatlanok.

 

Jelentősen nőnek – bár területi különbségekkel – a várólisták.

 

Folyamatosan nő a dolgozókra jutó munka mennyisége, így romlanak a munkakörülmények.

 

S nemcsak a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek esetén rendelkezünk a legrosszabb statisztikákkal, hanem szinte minden betegség vonatkozásában. S ezzel együtt természetesen csökken az egészségügyben dolgozók várható élettartama is.

 

A Szövetség az Egészségügyért – a Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége szerint, a kórházi rendszer gazdasági összeomlásának elodázásához pedig nem 1, hanem legalább 30 milliárd forintra lenne szükség.

dr. Balaton Péter, titkár, Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége

MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>