. Ma Márk napja van.
Az első Szigetnap
2012-08-09 18:37:23
Az első Szigetnap

Az első Szigetnap

Augusztus 8-án kezdetét vette immár a „igazi” jubileumi Sziget Fesztivál. Napsütés,nagy meleg és sok derűs arc. Így indult a huszadik.

 

 

Idén volt mínusz kettedik, mínusz egyedik meg a szokásos nulladik ez úttal Ákossal. A szervezők szerint kevesebben jöttek el a három magyar vonatkozású rendezvényre, mint ahogy azt várták, de akik ott voltak azok jól érezték magukat. Talán olyan ez, mint a magyar élelmiszer, hogy mindenki arra esküszik, de mikor választani kell, az olcsóbbat viszi haza, ami éppen nem a hazai.

Szerdán beindult a klasszikus Sziget, folyamatosan érkeztek a sátorozók hatalmas cuccokkal csapatosan hömpólyógtek még tegnap is a jobbára külföldről érkező fesztivál lakók.

A nagy szárazság miatt kicsit poros a helyszín, hiába locsolnak a szervezők, a meleggel vívott csatában még nem túl sikeresek.

Működik a Civil sziget is, ahol a klasszikus szerveződések mellett, ott sátorozik a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelem is, akik különböző játékos kérdőívekkel igyekeznek bevezetni a fiatalokat a gazdaság és a tudatos vásárlás rejtelmeibe. A fogyasztóvédelem próbavásárlást is tartott a sajtó jelenlétében, de csodák csodájára a kamerák tüzében álló vendéglátó ipari egységben akkor rendben mérték a pálinkát és a sört is. Természetesen titokban is monitoroznak, hogy a fesztiválozók azt kapják a pénzükért, amit ténylegesen kértek. Pénz ugyan nem forog a Szigeten, hanem a már jól bevált Fesztivál kártyával zajlik a fizetés.

A Mol is kint van, amely magyar óriáscég a kerékpározást népszerűsíti(?) Ők már biztosan tudják, hogy milyen üzemanyag áremelkedés várható még.

Idén is megnyitott a Hungarikum falu is, amely a párosodás szimbolikájára fokuszál, pontosabban ennek publikus részleteire. A szokásos népi játékok kipróbálása mellett, ismerkedhetnek a fesztiválozók a hazai ízekkel és italokkal is, működik egy testfestő és egy  kontyoló részleg is, ahol nem konyt alá valót mérnek, hanem különleges hajfonatok készülnek. A faluban megnyitott nagy érdeklődéstől kísérve a csűrdöngölő is, itt szakavatott lányok fiúk segítségével tanulhatják meg a látogatók a magyar táncfolklór lépéseit, legalább is megpróbálhatják.  

A Nagyszínpad közelében áll a Sziget Szeme, egy igazi, békebeli óriáskerék, ahonnan megcsodálható az egész Fesztivál.

Lépten- nyomon valami érdekességbe botlik, aki kilátogat a huszadikra, és hogy ne főjön meg, arról vízpermetek gondoskodnak. A számtalan színpadon pedig kora délutántól szól a zene, egymást váltják a zenekarok, s aki nem tud kimenni, az a Youtube-on élőben nézheti otthonról a koncerteket.

Aki kilátogat akár egy alkalommal, biztos lehet benne, hogy több napra való jókedv töltettel távozik, mert itt a jó zenék, izgalmas programok, nagyszerű színházi produkciók, érdekes látványelemek mellett sok- sok boldog, elégedett fiatallal találkozhatnak, akik nem narkómámorban vagy éppen ittasan tántorognak, hanem örülnek a Szigetnek, a napsütésnek és a barátoknak, ismerősöknek, igenlik az életet. S ebből mostanában olyan kevés jut a többségnek. ( szolcsanszky) KÉPEK A GALÉRIÁBAN

További híreink
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>