. Ma Emma napja van.
Az önkormányzat mögé bújva kampányol a Fidesz Óbudán?
2014-09-15 09:48:27
Az önkormányzat mögé bújva kampányol a Fidesz Óbudán?

Az önkormányzat mögé bújva kampányol a Fidesz Óbudán?

Közérdekű adatigénylésben keresi a választ a DK, hogy vajon önkormányzati pénzből kampányol-e a Fidesz - KDNP III. kerületi szervezete. Az októberi választásokra ugyanis nem költhetők adófizetői pénzek, a kampányköltségeket a pártoknak saját erőből kell előteremteniük – Óbudán azonban erős a gyanú, hogy a Fidesz a sajátjaként kezeli az önkormányzati médiafelületeket.

 

Nyolc kérdést tett fel a DK három képviselőjelöltje, Albert Eszter, Domonkos András és Miyazaki Jun az önkormányzatnak, amely augusztus 14-től kezdve tette elérhetővé az obuda.hu-n (http://obuda.hu/hirek/osszegzo-kiadvany-a-ciklus-eredmenyeirol/) a Négy év című, 24 oldalas propagandafüzetet. Ez a címoldalán közöl öninterjút Bús Balázzsal, jelenlegi polgármesterrel, az ellenzéki vélemények azonban teljesen hiányoznak belőle.  A Négy évből hiányzik az impresszum is, ugyanakkor a címlapon az önkormányzatra jellemző Óbuda – Közösséget építünk logó és szlogen található.

A propagandaanyag terjesztésre került a 66 700 példányban megjelenő, ingyenes, postaládákba bedobott Óbuda újság mellékleteként – az újság 2010 és 2012 között évi 60 millió forintot meghaladó támogatásban részesült. (http://kimittud.atlatszo.hu/request/mediakoltesek-2006-2012_2_3#incoming-1365 ) 2014. augusztus 21-től különböző kitelepüléseken, négy nappal az önkormányzati kampány hivatalos megkezdése előtt a Fidesz aktivistái ugyanezt a propagandát osztogatták. Ugyanezen a napon hívták fel a propagandaanyagra a figyelmet az önkormányzat hivatalos hírlevelében is.

 

 

 

A Fidesz által használt kitelepülőpultokon, a kerületi lakosok postaládáiba bedobott fideszes szóróanyagokon, illetve az egyes házakban elhelyezett liftreklámokon egységesen az Óbuda logó valamelyik variánsát és a Közösséget építünk szlogent használják. Ugyanez a logó látható egyes közintézményeken, mint például a Szent Margit Rendelőintézeten, vagy a kerület határát jelző üdvözlőtáblán a Kolosy téren, illetve az önkormányzati munkagépeken; sőt a helyi szervezésű eseményeken is ezt a logót használják.

„Ahogy nagyban, úgy kicsiben is ugyanazt a receptet követi a Fidesz” jelentette ki Albert Eszter, a DK III. kerületi szervezetének elnöke. „Az áprilisi országgyűlési választásokon például a kormány által készített „Magyarország jobban teljesít” szlogent adta át aprópénzért a párt részére a kormány”emlékeztetett a DK-s vezető arra az esetre, amelyben az eredetileg 150 millió adófizetői forintba került kormányzati design elemeket 200 000 forintért vásárolta meg a Fidesz saját használatra.

 

Az óbudai összefogás programja címet viseli a polgármester úr szóróanyaga is”teszi hozzá Miyazaki Jun, a DK III. kerületi kampányfőnöke. „Ezzel a lépéssel lényegében azon, a sajtóban kamupártok jelzővel illetett szervezetek stratégiáját követi, akik a valódi, demokratikus összefogás támogatóit kívánták megtéveszteni az áprilisi választásokon.”

Domonkos András szerint A polgármester jelöltúr fedezékként használja az Óbuda-Békásmegyeri Önkormányzat arculatát, mintha megpróbálná eltussolni Fidesz-KDNP-s kötődését.”

A közérdekű adatigénylésben a képviselőjelöltek a propagandaanyag elkészítésének és terjesztéseinek költségétől kezdve az Óbuda-arculat használatának engedélyezésén át az önkormányzati média üzemeltetésével kapcsolatos költségéig bezárólag tettek fel kérdéseket, amelyekre 15 napon belül vártak választ.

További híreink
Egy különös munkahelyi ötlet a női nehéz napokra
Gedis Grudzinskas, szülész-nőgyógyász professzor szerint a nőknek minden hónapban, a menstruációjuk idején szabadnapot kellene kapniuk, mert ezzel a hónap többi napján na...
2015-05-21 15:41:27, Hírek, Közérzet Bővebben
Öt tipp, hogy megszabaduljon a hasi zsírtól
A hasra rakódó feleslegtől, úszógumitól nem csak a férfiak, de a nők is sokat szenvednek. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőle, nem elég a tökéletesen összeállított edzésprog...
2015-04-21 18:40:33, Hírek, Közérzet Bővebben
Már a peronon is kérhetik a jegyeket
Fokozott jegyellenőrzést tart a reggeli csúcsidőszakokban a MÁV-Start a budapesti elővárosi vonatokon, a kampányszerű ellenőrzés a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon kezdődöt...
2015-04-21 18:35:17, Hírek, Közérzet Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>