. Ma Máté napja van.
Benedict Wells: Beck utolsó nyara- könyvismertető
2012-03-16 15:26:21
Benedict Wells:  Beck utolsó nyara- könyvismertető

Benedict Wells: Beck utolsó nyara- könyvismertető

Egy kicsit magyar vonatkozású műről is szó van, hiszen A „Beck utolsó nyara” címet viselő regény különös utazásra invitálja az olvasót; egy kiégett tanárember, egy afronémet férfi és egy litván csodagyerek indul útra, hogy Münchenből Magyarországon át Isztambulba jusson.

 

 

Benedicht Wells a fiatal német író nemzedék egyik tagja, aki már az érettségi megszerzése után Berlinbe költözött, hogy írónak tanuljon. 2008-ban jelent meg a Beck utolsó nyara c. regény, ami egyébként a szerző második alkotása volt. A könyv megjelenésekor a Wells mindössze 23 éves volt, s ezzel a kiadó legfiatalabb írójaként jegyezhette magát.

 

A történet főszereplője Robert Beck, a harmincas évei végén járó tanár és zenész, aki egy Isztambuli útról álmodozik. Ő meséli el a történetet. Az események hátterében egy

különös litván családi história feszül, s a furcsának is nevezhető társaság és a sajátos körülmények folytán minden összeáll ahhoz, hogy a kulturális keveredések, az” én keresés”, a hovatartozás, azonosulás problematikáján keresztül megelevenedjenek és életre keljenek  különös vagy éppen tipikus az emberi sorsok, s megkezdődjék ezek összjátéka tele feszültséggel, s nagyon színesen, amilyen lett a világ is időközben. Már az eddigiekből is kiderülhetett, hogy nem szokásos történetről van szó, hisz az utazást végigkíséri egy lány, ki mindegyikük erotikus álmainak tárgya, és persze ott lebeg a litván család sejtelmes története is. Ráadásul a furcsa társaságra egy még különösebb őrangyal is vigyáz, Bob Dylan, az idősödő rock zenész képében, kinek örökzöldjei zenei aláfestésként színezik át életüket.

 Benedict Wells elsőként megjelent regénye olyan szerző munkája, ki fiatalok bátorságával sutba dobja a hagyományos írói konvenciókat, és aki sajátos ifjúi hévvel kalauzolja át az olvasót fél Európán. ( sz)

További híreink
Békesi: Bukásuk után Orbánéknak felelniük kell a hazugságaikért
Ez is azok közé a bűnök közé tartozik, amelyekért bukásuk után Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt – Békesi László fb-jegyzete
2021-09-19 21:15:06, Hírek, Kultúra Bővebben
Forró Zugló: etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen Jakab Péter
Etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen az Országos Előválasztási Bizottságnál Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje – írta vasárnap a 444.hu.
2021-09-19 21:15:04, Hírek, Kultúra Bővebben
Jelentősen nőtt a járvány alatt az öngyilkos magyar férfiak száma
Drámaian megugrott az öngyilkosságok száma a járvány első évében: 2020-ban 1706-an vetettek véget az életüknek, míg 2019-ben 1550-en. Ez 10 százalékos növekedés, a rendsz...
2021-09-17 21:15:11, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Állnak ugyan a szögesdrótos kerítések mögött a Mészáros Lőrinc gyermekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. ...
Bővebben >>