. Ma Levente napja van.
Benedict Wells: Beck utolsó nyara- könyvismertető
2012-03-16 15:26:21
Benedict Wells:  Beck utolsó nyara- könyvismertető

Benedict Wells: Beck utolsó nyara- könyvismertető

Egy kicsit magyar vonatkozású műről is szó van, hiszen A „Beck utolsó nyara” címet viselő regény különös utazásra invitálja az olvasót; egy kiégett tanárember, egy afronémet férfi és egy litván csodagyerek indul útra, hogy Münchenből Magyarországon át Isztambulba jusson.

 

 

Benedicht Wells a fiatal német író nemzedék egyik tagja, aki már az érettségi megszerzése után Berlinbe költözött, hogy írónak tanuljon. 2008-ban jelent meg a Beck utolsó nyara c. regény, ami egyébként a szerző második alkotása volt. A könyv megjelenésekor a Wells mindössze 23 éves volt, s ezzel a kiadó legfiatalabb írójaként jegyezhette magát.

 

A történet főszereplője Robert Beck, a harmincas évei végén járó tanár és zenész, aki egy Isztambuli útról álmodozik. Ő meséli el a történetet. Az események hátterében egy

különös litván családi história feszül, s a furcsának is nevezhető társaság és a sajátos körülmények folytán minden összeáll ahhoz, hogy a kulturális keveredések, az” én keresés”, a hovatartozás, azonosulás problematikáján keresztül megelevenedjenek és életre keljenek  különös vagy éppen tipikus az emberi sorsok, s megkezdődjék ezek összjátéka tele feszültséggel, s nagyon színesen, amilyen lett a világ is időközben. Már az eddigiekből is kiderülhetett, hogy nem szokásos történetről van szó, hisz az utazást végigkíséri egy lány, ki mindegyikük erotikus álmainak tárgya, és persze ott lebeg a litván család sejtelmes története is. Ráadásul a furcsa társaságra egy még különösebb őrangyal is vigyáz, Bob Dylan, az idősödő rock zenész képében, kinek örökzöldjei zenei aláfestésként színezik át életüket.

 Benedict Wells elsőként megjelent regénye olyan szerző munkája, ki fiatalok bátorságával sutba dobja a hagyományos írói konvenciókat, és aki sajátos ifjúi hévvel kalauzolja át az olvasót fél Európán. ( sz)

További híreink
Választások után – sokan vannak még a változások ellen
Vasárnap Magyarországon helyhatósági és Európai Parlamenti választások voltak, az eredményeket világnézettől – pártállástól függően ki-ki úgy értelmezi, ahogy neki kedve...
2024-06-11 18:06:02, Hírek, Kultúra Bővebben
Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje pénteken bejelentette, hogy visszalép Vitézy Dávid javára.
2024-06-07 19:29:50, Hírek, Kultúra Bővebben
Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
Több mint két évtizedes kísérletezés után sikerült új tulajdonost találni a Bócsi-kastélyra, amelyet a Kádár János sofőrjéből lett milliárdos, Bócsi András építtetett.
2024-05-12 10:08:59, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem volt politika. Semmi. Csak egy nagy szeretetközösség. Egy igazi családbarát koncert, ami úgy indult, hogy ...
Bővebben >>