. Ma Márk napja van.
ByeAlex 10. az európai listán
2013-05-19 05:18:40
ByeAlex 10. az európai listán

ByeAlex 10. az európai listán

Idén 58. alkalommal rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált, Malmőben. ByeAlex a 10 helyet szerezte meg. A döntőbe jutott 26 dal közül a pontozás eredményeként a magyar dal először a második helyig ugrott, majd a közönségszavazatok alapján először a 8., majd a 11., végül a 10. helyet érte el a rangsorban.

 

Az Eruovíziós verseny során ő volt az, aki egyrészt magyarul énekelt, másrészt nem vett igénybe háttérkörítést, puritán előadásmódjával tűnt ki. Visszatekintvén a magyar versenyzőkre, Friderika volt az, aki szintén magyarul énekelt, Wolf Kati pedig két nyelven adta elő nevezett dalát. Friderika a 4. helyezést, Wolf Kati a 22. helyet tudhatja magáénak.

 

ByeAlex az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy „a döntőbe jutással az volt a célja, hogy megmutassa a mostanában nagyon kishitű magyaroknak, hogy nem kell azonosulni senki mással.”


A versenyben résztvevő 39 ország közül 15-től kapott pontot, és összességében 84 ponttal érte el a 10. helyezést. A Kedvesem című számot Németország a verseny legjobb dalának értékelte, Svájc és Finnország a másodiknak, Albánia pedig a harmadik helyet ítélte meg neki.

 

A 28 éves énekesnek már több kislemeze is megjelent, széles körű ismertséget azonban csak A Dal című megmérettetés hozott számára. A Kedvesem című dalát Palásti kovács Zoltánnal közösen szerezte. Az énekes a miskolci egyetem bölcsészkarán filozófusként diplomázott, egyetemistaként amatőr zenekarokban kezdett a zenével komolyabban foglalkozni. Pszichedelikus – posztrock témák feldolgozásával és remixlemezek kiadásával vált ismertté.

 

Doody




További híreink
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Könnyű Bővebben
A falpanelek használatának 3 előnye
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többen alkalmaznak a lassan ódivatúvá váló tapéták helyett. Ha pe...
2024-04-11 17:14:57, Hírek, Könnyű Bővebben
Amit 2024-ben az autópálya-használatról tudni kell
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási rutinnal rendelkeznek, érdemes átgondolni, hogy melyik konst...
2024-04-09 17:55:43, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>