. Ma Lukrécia napja van.
Civilek a Legfőbb Ügyész és a PSZÁF elnökének felmentését követelik
2013-07-22 07:38:52
Civilek a Legfőbb Ügyész és a PSZÁF elnökének felmentését követelik

Civilek a Legfőbb Ügyész és a PSZÁF elnökének felmentését követelik

A Kúria júliusi döntését megelőzően úgy a Legfőbb Ügyész, mint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet elnöke, a Kúria megkeresésére téves tájékoztatást adott, megtévesztve ezzel a legfőbb ítélkező testületet, ezzel együtt félrevezetve az ítélkezési folyamatokat. Civil érdekvédők ezt nem nézhetik tétlenül, ennek okán megkereséssel fordultak Áder János köztársasági elnökhöz, felhívva figyelmét arra, hogy Magyarország demokratikus működése egyes állami szervek diszfunkcionális működése miatt veszélybe került.

 

A civilek felhívják a köztársasági elnök figyelmét arra, hogy a Legfőbb Ügyészség feladata, hogy védelmezve a közérdeket, fellépjen és megelőzze a jogsértő cselekményeket, nem pedig az, hogy ő maga kövesse el azokat (pl. téves tájékoztatással és hamis állításokkal, amely már emlékeztet a hamis tanúzás cselekményére). Ezzel együtt emlékeztetik a köztársasági elnököt arra is, hogy a PSZÁF mintegy legfőbb fogyasztóvédelmi hatóságként kellene, hogy működjön a pénzügyi intézmények kereskedelmi gyakorlata és gyakorlati működése felett, de azzal, hogy az ominózus állásfoglalásával megtévesztette a Kúriát, ezt a feladatát nem töltötte be, ennek okán Magyarországon a banki ügyfelek teljes mértékben védelem nélkül maradtak. Azzal pedig, hogy a PSZÁF elnöke a Kúriának adott válaszában összekevert fogalmakat, majd ezeket rosszul is értelmezte, a munkakörének betöltéséhez előírt törvényi feltételeket nem teljesítette, ezáltal posztjára alkalmatlan.

 

„Mind a Legfőbb Ügyész, mind a PSZÁF elnöke nyilvánvalóan szándékosan félre akarta vezetni a Kúriát egy konkrét per nagy jelentőségű döntésének befolyásolása szándékával.


Azt akarták elérni, hogy a Kúria kimondja, a vizsgált kölcsönszerződés jogszerű, és  érvényes.


A félrevezetés nem sikerült, a Kúria a valóságnak, a tényeknek megfelelő ítéletet hozott. Kimondta a kölcsönszerződés  érvénytelenségét.

Úgy véljük, hogy Polt Péter legfőbb ügyész, és Szász Károly PSZÁF-elnök ezzel a befolyásolási kísérletével visszaélt hatalmi helyzetével, megcsúfolta alkotmányos feladatát,  ezzel aláásta Magyarországon a jogállamiságot.


A valótlan állításokkal Polt Péter és Szász Károly mind szakmailag, mind emberileg alkalmatlanná váltak arra, hogy posztjukat a jövőben a jogállami elvárások keretein belül ellássák.


Úgy véljük, a hazánk nem lehet mindörökre következmények nélküli ország!


Megengedhetetlen, hogy a hatalmi ágak vezetői valótlanságokat állítsanak, ezért kérjük a Köztársasági Elnök urat, hogy

javasolja az Országgyűlésnek a legfőbb ügyész hivatalvesztésének kimondását a 2011. évi CLXIII. tv. 23.§. (7) bekezdése alapján), a legfőbb ügyész neki felróható okból nem tesz eleget megbízatásából eredő feladatainak,és ezáltal tisztségére méltatlanná vált;

kezdeményezze a Miniszterelnöknél a PSZÁF elnökének felmentését a 2010. évi CLVIII. tv. 18. §. (1) ba. pontja alapján, mivel a PSZÁF elnöke olyan magatartást tanúsított, amely a Felügyelet rendeltetésszerű működését akadályozta.

 

Kérjük továbbá kivizsgáltatni azt is, hogy az említett két szervezetnél kik vettek részt ennek a szakmainak nem minősíthető anyagnak az elkészítésében. A nyilvánvaló valótlanságok állítása kizárólag valamilyen érdekből valósulhatott meg, ami jogállamban tűrhetetlen, így ennek kivizsgálása, szankcionálása elengedhetetlen és megkerülhetetlen.”


Az aláíró civilek: Csécsei Ilona, Dudás Anna, Fekete László, Kalmár Mária, Papp Péter, Szabó József, Tiszai Tímea - a Hiteles Mozgalom aktivistái; Simó Endre - Magyar Szociális Fórum; Tatár József - Otthonvédelmi Tanács; Madari Tibor elnök - Pénzügyi Szervetek Lakossági Figyelője Egyesület.

 

Doody

Utoljára frissítve: 2013-07-22 09:07:28

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A diáktüntetőt többek közt “ócska kis prolinak” nevezte a kormánypárti publicista, de ezt a bíróság szerint tű...
Bővebben >>