. Ma György napja van.
Csatlós Csaba és az ő PandaStartja
2012-09-23 06:06:50
Csatlós Csaba és az ő PandaStartja

Csatlós Csaba és az ő PandaStartja

Egy igen hasznos és tartalmas olvasói levéllel folytatjuk a PandaStart MLM-es vállalkozásról szóló cikksorozatunkat, és olvasóinkat megismertetjük az eddig csatlakozó tagok kérdéseivel és az arra kapott válaszokkal is.


 „Van egy zsír kezdőlapom s ha újratelepítem a gépem sem kell mindent összeszedjek.. nekem már ezért megérte”- írja valaki, a PandaStart facebookos oldalán. Többnyire lelkes amatőrök között folyik a diskurzus, akiknek nagy része azt sem tudja mi a különbség az MLM és a piramisjáték között, vagy akik a számítógéphez csak minimálisan értenek így az, hogy egy weblapjuk lehet ingyen, már az is megéri nekik – gondolják -  talán egy kissé naiv tudatlanságukban.

 

Csatlós Pandavezér fáradhatatlanul válaszol a kérdésekre, és végtelen türelemmel magyarázza sokadszorra, hogy :  „Az MLM-ben van érték, van szolgáltatás amit megkap a vevő a pénzéért. A piramisjátékban csak egyik tag fizet a másiknak és senki nem kap semmilyen értéket cserébe. Azt, hogy számodra van-e értelme, neked kell eldöntened az alapján a rengeteg információ alapján, amit a honlapra kitettem és amit a webiroda fórumában olvashatsz. Ha nem érted, ott segítséget is kapsz.”


A párbeszédek jól érzékeltetik, hogy sok a bizonytalan a csatlakozók között, de mindig ott van azonnal a válasz, amin el lehet gondolkodni, hogy kinek hány óra munka ér meg olyan filléreket, amiből előbb-(inkább)utóbb 200 ezerforintos havi jövedelem kerekedhet

 

-        és azt szabad tudni,hogy mennyi pont van eddig összesen??

kb. 1,300,000, de percről percre nagyon gyorsan nő-válaszol Pandavezér

-        és van olyan akinek van 120000 pontja rajtad kivűl??:O

Igen :) – felel Pandavezér

-        Jelenleg 1 pont az mennyit ér??  -kérdezi  valaki

42 fillért- mondja a Pandavezér

-        42 fillér? Ezek szerint a 23 pontom 9,- Ft-ot ér, szemben a 2 x fél óra alatt elfogyasztott áramdíjjal? :-D Fog ez menni....

-        A 40 ezer tagból mennyien vannak tíz pont felett?

pontosan 16757 pandatag-mondja Pandavezér

-    Ha nem csatlakozik a linkemmel 1000 ember,akkor kb nyugdíjas koromra érem el azt az összeget,ahol kaphatok kifizetést...XD

ez nem arról szól, hogy neked kell hoznod ezer embert, hanem neked kell hoznod 5 embert, aki hoz 5 embert (25), aki hoz öt embert (125)...így lehet elérni az ezret :)

 

Egy kedves Olvasónk levele hasznos tájékoztatást ad írásával azoknak, akik valóban el szeretnének mélyedni abban, hogy egy ilyen üzleti vállalkozás színfalai mögött mi rejlik:

(Az olvasó neve, címe a szerkesztőségben, és írását változtatás nélkül közöljük)


Csatlós Csaba és az ő PandaStartja


Látszólag értelmetlen a cím - pedig nem az! Mert ez magánkezdeményezésre elindult jövedelem-termelésre irányuló tevékenység egy „új” internet alapú  MLM-es üzletet takar.

 

Már az elején szeretném leszögezni, az MLM nem pilótajáték, csak akkor, ha a mögöttes szándék nem más, mint a csoportban lévő társak lehúzása.  Amit Csaba hathatós internetes kampányával kiegészítve elindított, végül is egy egyszerű felismerésre épül, nevezetesen, hogy a Google fizet a klikkeléses alapú ügynevezett AdWords hirdetések után.

 

Azok, akik belépnek ebbe a csoportba, valóban számíthatnak némi juttatásra, és itt jön a nagybetűs HA...!

 

Vegyünk egy példát ami akár hasonlíthat is „Panda Csaba” ötletéhez: nevezzük ezt a vállalkozást Mosó-Masa-Startjának.

 

Nézzük  Mosó-Masa motivációját:


Készítsünk minél több honlapot, nem fontos, hogy kinek és miről szól, lényeg, legyen rajta számos a Google standard méretei alapján kialakított hirdetési felület. A Google Adwords-nél ezt az oldalt bejelöljük, mint egy olyan felületet ahová a rendszerből küldött hirdetések kikerülhetnek.  Az Accent -  ő a küldő, a fizető hirdető, az a  cég, például egy autókereskedés - aki hirdetése elhelyezését kéri, megrendeli a Google-nál,  és a Google rendszer bizonyos kulcsszavak szerint a világhálón megjelenő releváns honlapok oldalaira generálja az autós cég hirdetését.

 

És indul az üzlet!

 

A feladat a következő:

 

A belépő a saját maga elkészített honlapján az észlelt, de állandóan változó és véletlenszerűen megjelenő hirdetésekre, illetve akár a  csoporttagok oldalán  az úgynevezett bannerekre elkezd klikkelgetni, nevezzük  a csoportba belépőt  ezt követően  bérklikkelőnek.

A Google egy darabig a klikkeléseket valós érdeklődő klikkelésnek tekinti, és néhány forintot Mosó-Masának, mint rendszergazdának kifizet. Viszont, egy IP címről – ez a bérklikkelő saját számítógépe - egymást követő sűrű, és nem életszerűen kezdeményezett klikkelést a rendszer észleli és kitiltja a rendszerből.  Ezt követően már a bérklikkelő klikkelése nem termel apró forintokat az Accent tulajdonosának, vagyis Mosó-Masának.

 

Nézzük Mosó Masa motivációját:


Masa abban érdekelt, hogy mielőtt a rendszer folyamatosan kizárja a bérklikkelőket, az addig befolyt forintokat, – a semminél több alapon kezelje, illetve folyamatos belépőkkel kompenzálja a „behalt” bérklikkelők számát. Mosó Masa feladata ettől kezdve nem egyszerű! Ugyanis számára a legnagyobb problémát az jelenti, hogy hogyan ossza fel igazságosan a folyószámlájára beérkező bérklikkelés után számított bevételt.

 

És elérkeztünk a legkényesebb részhez, és a bérklikkelők tekintetében is itt rejlik a legnagyobb probléma, az igazságos szétosztás ellenőrizhetetlen volta miatt. Mégpedig azért mert a Google rendszer nem tud IP címre lebontott nyomon követhető  részletes kimutatást  készíteni, vagyis, hogy kinek a klikkelése után, kinek mennyi forint jár. Annál az egyszerű oknál fogva, mert a rendszer nem ezt veszi figyelembe a kifizetés elszámolásánál, nem ezt rögzíti, hanem egy másik adatot: nevezetesen Mosó-Masa mennyi oldalt jelentett be AdWord-re és azokon mennyi érvényes klikkelést számolt el a rendszer.

 

Vagyis, Mosó Masa érdeke az, hogy minél többen és minél gyorsabban lépjenek be a csoportba, a minél több letiltott bérklikkelő helyébe!


Mosó-Masa pedig türelmes, mert minden egyes forint az ő zsebében gyűlik, ami felett egyedül ő referál. A bérklikkelők korrekt elszámolást nem kapnak, hiszen  ez a fent leírtakból egyenesen következik, nem is kaphatnak - , csupán Mosó-Masa jóindulatában lehet bízni, hogy ki mennyi forintot  kap, ha kap?,  illetve csak reménykedni lehet abban, hogy a cég, vagyis Mosó-Masa megéri  a néhány hónapos szülinapját, és nem következik be az ismert pilótajátékokat jellemző -   FOGD A PÉNZ ÉS FUSS! -  lezáró megoldás!

 

Figyelem: Ha bárki a fentiekhez hasonló tevékenységével kapcsolatban magára ismer az csak a véletlen műve!

 

Következő cikkünkben azzal foglalkozunk, hogyan látja a NAV  (volt APEH ) Mosó Masa és a hozzá köthető partnerek üzleti tevékenységét.


Előzmények:

 

Itt az új MLM - PANDASTART

PandaStart - olvasói levél


Folytatjuk....

Utoljára frissítve: 2012-09-26 08:52:00

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>