. Ma Emma napja van.
Dunakanyar SMART Pont nyílt Szentendrén
2013-12-23 06:32:48
Dunakanyar SMART Pont nyílt Szentendrén

Dunakanyar SMART Pont nyílt Szentendrén

Dunakanyar SMART Pont nyílt Szentendrén. Az okospont a térség 35 éven aluli fiataljait segíti vállalkozásaik fejlesztésében, üzleti ötleteik kidolgozásában és megvalósításában. A SMART Pontot Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Hadházy Sándor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere nyitotta meg.

A SMART Pont az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig.

 

A kreativitás és az innováció számára kedvező környezet kialakítása hazánk és az Európai Unió versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen. - Ezért tűzte ki céljául a 6 ország - Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - részvételével zajló i.e. SMART Európai Uniós projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparág, a zöld gazdaság és az IKT, működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kkv-k piaci helyzetének előmozdítását.

 

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg a fenti három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek. Hazánkból a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, szakértői partnere a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

 

"A SMART Pont megnyitásával egy olyan kompetencia központ jön létre Budapesten, amely speciális SMART képzéseivel segíti a személyes kompetenciák és készségek (kreativitás, stratégiai gondolkodásmód, problémamegoldás, kockázatvállalás) fejlesztését" – mondta el Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a megnyitón.

 

Hadházy Sándor, a térség országgyűlési képviselője szerint a kormány szándékaihoz – az oktatás, szakképzés átalakítása, a készülő KKV-stratégia - jól illeszkedik a SMART Pontok elképzelése. "A szakmai tudás mellé nagyon fontos, hogy vállalkozói tudással is rendelkezzenek a fiatalok, hogy el tudják kezdeni a saját útjukat járni - ezt biztosíthatja a SMART Pont" – mondta.

 

"Szentendre számára is előnyökkel járhat a SMART Pont, hiszen a város a fiatalok és az idősek tanulását is segíti" – mondta el a sajtótájékoztatón Dr. Dietz Ferenc polgármester.

 

A Dunakanyar SMART Pontban klubestek, hagyományos vállalkozói és SMART képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat az ötlet megszületésétől a vállalkozás kezdő lépéseinek megtételéig.

 

A projekt a CENTRAL EUROPE PROGRAMON keresztül az ERFA társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információ

 

 

 

MTI

További híreink
Cigarettát és kulcscsomót vettek el a megvert férfitól
A kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival és egy nővel szemben, akik a me...
2024-01-16 16:59:47, Hírek, Kitekintő Bővebben
BMW és Mercedes versenyzett az Árpád hídon – halálra gázoltak egy szabályosan közlekedő kerékpárost
Tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon 2023. július 1-jén, nem sokkal éjfél után, ír...
2023-07-02 11:38:09, Hírek, Kitekintő Bővebben
Mérget adott be az anyjának az ápolónő a gyöngyösi kórházban
A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az anyját – tud...
2023-02-18 12:34:05, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>