. Ma Levente napja van.
Egészségtudatos étkezéssel a nyaralás alatt is
2024-05-16 14:25:28
Egészségtudatos étkezéssel a nyaralás alatt is

Egészségtudatos étkezéssel a nyaralás alatt is

Szerencsére lehet találni olyan szállodákat, ahol nem csupán az egészségtudatos táplálkozás, hanem a szezonális termékek szerinti főzést is figyelembe veszik.

 

Kulináris élvezetek nyugati szomszédainknál

 

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy az is megtalálja kedvenc szállodáját, aki számára az étkezés szerepel a kiválasztás első helyén. Nézze meg a Hotel OTP Birkenhof**** akciós ajánlatait és láthatja, hogy több szempontból megéri náluk közvetlenül foglalni. A finomságok a korai foglalóknál már bónuszként is megjelennek, ugyanis borbekészítés vagy welcome drink, mellette pedig gyümölcstál vagy édesség várja azokat, akik közvetlenül küldték el megrendelésüket a szállodába. A további kedvezményekről az oldalukon olvashat.

 

A szezonalitás elvei a Birkenhof Hotelben is egyre inkább előtérbe kerülnek. Nagyanyáink idejében még természetes volt, hogy nyáron az éppen termő gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztották, télen pedig azokat, amiket el lehetett tenni. Manapság nincs ez már így, holott a természettel való szoros együttélés része kellene, hogy legyen a szezonális étkezés.

 

A szervezetünknek nem optimális, ha a külföldről heteken át utazó gyümölcsöket kapja, amelyek vagy éretlenek, vagy éppen a különféle fokozók miatt csökkent a tápanyag- és vitamintartalmuk. A szállodában épp ezért az étterem menüjét évszakonként cserélik és igyekeznek vendégeiknek mindig az éppen „futó”, szezonális zöldségekből, gyümölcsökből készített ételeket kínálni.

 

Látványkonyha és látványos receptek

 

A Birkenhof birtokában van a Karintiai Minőségi Pecsét, amely azt jelenti, hogy méltón hozzájárulnak a helyi kultúra, a hagyományok és gazdaság fenntarthatóságához. Helyi termelőktől vásárolt prémiumminőségű alapanyagokkal dolgoznak és minden reggel fogyaszthatnak a szállóvendégek a helyiek által készített mézet, lekvárt, szörpöt vagy péksüteményt.

 

A szakácsok karintiai estek alkalmával ismertetik meg a vendégekkel a helyi finomságokat. Látványkonyhájuk lehetővé teszi, hogy a kíváncsi és főzni tanuló érdeklődők ellessenek apróbb fortélyokat a séfektől, akik az adott szezonra jellemző ételeik receptjeiből a honlapukra is feltesznek néhányat.

 

A szezonális zöldségek jótékony hatásai

 

Ennek az időszaknak a jellemző növénye a rebarbara és a spárga, amelyek kevesek asztalán találhatók meg, holott a legegészségesebb zöldségek közé tartoznak. A rebarbara javítja az emésztést, szabályozza a koleszterinszintet. Antioxidánsai megvédik a szív- és érrendszert, valamint támogatják a bőr egészségét.

 

A spárgának is igen magas az antioxidáns tartalma, valamint tartalmaz A-, C-, E-, K- és B-vitaminokat, illetve vasat, folsavat és kalciumot. Jótékonyan hat az idegrendszer működésére. A rebarbarából gluténmentes sütemény is készíthető, amely szintén megtalálható a Birkenhof étlapján.

További híreink
Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben nem lehetséges fém evőeszközök használata, ilyenkor mindenképpen a műanyag változat mellett kell dönteni. Azonban ma már nem kell azo...
2024-06-13 15:58:04, Hírek, Könnyű Bővebben
Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
Amikor szabadtéri programokon veszünk részt, az erdőben kirándulunk, terepen sétálunk, esetleg sokat megyünk egy-egy nyaralás alkalmával, akkor nagyon fontos a megfelelő ...
2024-06-12 10:31:23, Hírek, Könnyű Bővebben
Rendszerintegráció költséghatékonyan, rugalmasan
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés során alapvető feladat a rendszerintegráció, de sokan tartanak tőle, ugyanis a korábbi gyakorlat szerint mindez csak körülményesen vol...
2024-05-13 17:22:56, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt zárták ki, amelyben a fajkeveredés...
Bővebben >>