. Ma Emma napja van.
Egy órán át igazoltatták a tüntetőket, nehogy Merkel elé kerüljenek
2015-02-03 21:33:52
Egy órán át igazoltatták a tüntetőket, nehogy Merkel elé kerüljenek

Egy órán át igazoltatták a tüntetőket, nehogy Merkel elé kerüljenek

“Tizenegyen indultunk el a Kálvinra, amikor körülbelül 20-25 rendőr állított meg minket” - mondja a főszervező. Megkérdezték a rendőröket, miért igazoltatják őket, amire a válasz az volt “védett személynél olyan embereket, akikről feltételezhető, hogy akadályozzák a menetet, át lehet vizsgálni.” “Próbáltam megkérdezni, hogyan tudtuk volna akadályozni a konvojt, de valami viccelődésbe fulladt a beszélgetés.15:43-kor pont volt egy hívásom, ez valamikor az igazoltatás elején lehetett, de már tartott, és 16 óra 20 perckor volt vége, amikor elengedtek minket. Már jöttek szembe az emberek a tüntetésről” - teszi hozzá egyikük. “Pontosan a tüntetés végéig tartott az eljárás, és a rendőrök pontosan a gyülekezési helyszínünkön vártak.” - mondják.

 

 

„A hidegben már a sima egy helyben ácsorgás sem esett annyira jól, de az, hogy még vetkőzni is kellett (hellyel-közzel) az átvizsgáláshoz, az végképp vacak volt. Vadidegen emberek kotorásznak a tamponjaim és a körömcsipeszem között, turkálnak a pénztárcámban, fordíttatják ki a zsebeim, szaglásszák a dohányom, hogy sima dohány-e. Az mondjuk nem derült ki intézkedés közben, hogy vajon miért is folyik ellenünk intézkedés. Végső soron pár óra alatt, két liter forró tea és három paplan segítségével még át is melegedtem” - írta egyikük a facebookon az eset után.

 

A résztvevők nem értik, tíz ember huszonöt rendőr általi igazoltatása miért tartott majdnem egy órán keresztül. Azt sem, hogy miért akadályozták volna a menet haladását, amikor ez nem volt céljuk, és a menet közelébe se mentek volna, hanem a MostMi tüntetésére. Hogyan gondolhatta ezt a rendőrség, amikor a vasárnapi tüntetésen is előadták ugyanazt a performanszt, tehát láthatták, nem veszélyesek senkire. Egyre tudnak gondolni, politikai üzenetük nem tetszett a hatóságoknak: “Mélyen antidemokratikusnak, a véleménykifejezési szabadság korlátozásának tartjuk ezt az eljárást! Megvizsgáltatjuk, hogy jogszerű volt-e.“ – közölték felháborodottan a véleményüket a résztvevők.

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>