. Ma József napja van.
Egy volt büntetőbíró sikkasztás miatt jelentette fel Orbán Viktort és társait
2013-05-16 21:16:43
Egy volt büntetőbíró sikkasztás miatt jelentette fel Orbán Viktort és társait

Egy volt büntetőbíró sikkasztás miatt jelentette fel Orbán Viktort és társait

Dr. Pécsi Kálmán ügyvéd feljelentette Orbán Viktor miniszterelnököt és társait, egyidejűleg kezdeményezve Orbán Viktor ingó és ingatlan vagyonára, illetve pénzintézetnél vezetett bankszámlájára bűnügyi zárlat elrendelését.

 

A korábban büntetőbíróként dolgozó dr. Pécsi Kálmán bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette gyanúja miatt tett feljelentést, mert szerinte a Hajdú-Bét Rt. és a Novofarm Rt. károsultjainak költségvetési forrásból történő megsegítése a Fidesz politikai céljait szolgálja, így az állam pénzét Orbán Viktor és társai pártpolitikai célokra használják fel.

 

2013 májusában a kormány úgy határozott, hogy 200 millió forintos kárenyhítést nyújt két vállalat kisbeszállítóinak, (ez körülbelül  100 családot érint), akik 2004-ben fizetésképtelenné váltak és felszámolásra kerültek.

 

A Privát Kopó magazin honlapján  részletesen olvashatnak  a feljelentésről.

 

Pécsi Kálmán a kormánypárt politikai céljait szolgáló reklámfogásnak tartja a kilenc évvel ezelőtti károk miatti segítségnyújtást, és hangsúlyozza, hogy nem a bajba kerültek támogatását, hanem a támogatás módját tartja büntetendő cselekménynek.


„Egyetértek azzal, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülteken segíteni kell, de sem a Hajdú-Bét Rt.-ben, sem a Novofarmban nem volt részesedése az államnak, ezért a cégek károsultjainak az adófizetők pénzéből direkt módon történő megsegítését jogi szempontból aggályosnak tartom - közölte a Privát Kopó megkeresésére. - Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a "jóságos király" szerepét alakítja, és a köz pénzéből a saját, valamint az általa irányított párt politikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül.”

Utoljára frissítve: 2013-05-16 21:18:22

További híreink
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>