. Ma Márk napja van.
Elég a káoszból! Rendet kell tenni Budapesten
2013-10-03 06:16:58
Elég a káoszból! Rendet kell tenni Budapesten

Elég a káoszból! Rendet kell tenni Budapesten

A BKK elvileg a főváros közlekedésszervezője. De jelenleg nem a közlekedést szervezik, hanem a káoszt.


Idén a szükséges útfelújítások többségét "véletlenül" pont egyszerre, iskolaidőben kezdték meg. A választásokra ütemezett felújítások miatt sem közösségi közlekedéssel, sem autóval nem lehet rendesen közlekedni a fővárosban.

 

2010 előtt volt olyan év, amikor egy év alatt többet költöttünk útfelújításra, mint a jelenlegi vezetés az elmúlt három évben. A fejlesztéseket természetesen támogatjuk. Azt viszont nem, hogy azokat a választásokra időzítve, összehangolatlanul valósítják meg: tavasszal akarják átadni a 4-es metrót, a Ferenciek terét, a Kossuth teret, a Várkert Bazárt és a többit. Emiatt ma kiszámíthatatlan, hogyan, mennyi idő alatt jutunk el a munkahelyünkre, az iskolába vagy az ügyeinket intézni.

 

Már a nyáron is gondot okozott, hogy egyszerre végeztek felújítást az Erzsébet hídon és a Petőfi hídon, nehogy véletlenül ki lehessen kerülni a dugókat. A napokban pedig elkezdődött az 1-es villamos felújítása, hamarosan elkezdik a 3-ast is, de a 61-es vonalának is októberben esnek neki, pedig utóbbival már a nyáron végezni lehetett volna.

 

A közlekedési káosz a fideszes fővárosi vezetés kudarctörténetének újabb állomása. A budapestieknek azonban elegük van a káoszból.

2014-ben ezért ennek a városvezetésnek a végállomás következik.

 

Felszólítom Tarlós Istvánt, hogy számolja fel a tarthatatlan állapotokat, hogy hagyjon fel a főpolgármesteri forgalomlassítással, és hogy ne a választások vezéreljék a budapesti felújításokat!

 

Mi a budapestiekkel együtt tervezett Budapestben gondolkodunk. Az MSZP Budapest-programja keretében 2014 után felszámoljuk a káoszt, rendmánia helyett pedig rendet és élhető Budapestet teremtünk.

 

Horváth Csaba, fővárosi frakcióvezető



MTI

Fotó: Atv

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>