. Ma József napja van.
Elfogtunk egy levelet
2015-04-14 18:27:26
Elfogtunk egy levelet

Elfogtunk egy levelet

Olvasóink közösségi oldalán kering egy levél, amit most elkaptunk és megosztjuk a szélesebb nyilvánosság előtt bízván, hogy a magyar kormány jeles szimpatizánsaihoz intézett kérdések hátha eljutnak a megszólított művészekhez, sportolókhoz, nagy tudású tudósokhoz és eloszlatják a kételyeinket: jó ügy mellett kampányoltak, amikor még szükségük volt rá. Vagy míg szükség volt rájuk. Vitairatnak tán jó lesz Kornis György nyílt levele, mindenki olvassa saját szájíze szerint – így tettünk mi is.

 

„Fideszesek! Drága jó hölgyek és urak! Énekesek, színészek, sportolók, celebek, professzorok!

Ti, akik az elmúlt 15 évben Orbán Viktor minden évértékelőjén és kampányrendezvényén ott tolongtatok!

 

Ti, akik révült áhítattal ittátok minden szavát és Fényvitézhez, Kossuth Lajoshoz, Vezénylő Tábornokhoz vagy simán a názáreti Jézushoz hasonlítottátok imádott vezéreteket!

Ti, akik a művészetben, sportban, tudományban szerzett népszerűségeteket önként és kéjjel állítottátok a kollégista fiúk szolgálatába!

Ti, akik 2010 óta lépten-nyomon a hatalom nélküli ellenzéket rugdostátok és a közpénzeket szétlopó Fidesznek vallottatok szerelmet!

 

 

Hova bújtatok most? Miért nem hallani a hangotokat?

Hahó!

Kiteljesedett az orbáni rendszer, aminek a megvalósulásáért fáradságot nem ismerve agitáltatok évekig! Tudni szeretnénk, hogy ezt akartátok-e?!

 

Ákos! Te nagy demokrata! Mit szóltál, amikor a kedvenc kormányod autóbusznyi rendőrrel tört rá a civil szervezetekre? Hogy tetszett Viktor gazsulálása a nagy Putyinnak? Ennél már csak az lett volna szebb, ha Wittner Mária fogadja a repülőtéren az orosz medvét, nem?

 

Pataky Atti! Mi legyen azokkal, akik nem tudnak megélni 47 ezerből? Akiknek már aranyuk sincs, hogy bevigyék a zálogházadba. Mikor indul a következő békemenet a 400 forintos euróért meg a 40%-os áfáért?

 

Demjén Rózsi! Nem zavar, hogy Lázár 40.000 trafikostól rabolta el a megélhetését, hogy újraossza a piacot a haverok között? Nem zavar, hogy a beígért egymillió munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is? Azért majd 2018-ban is írsz nekik kampánydalt? Hm?

 

 

Keresztes Ildikó! Ég-e az arcodról a bőr, hogy félmillióval nőtt a szegények száma az általad oly lelkesen ajánlgatott kormány uralkodása alatt? Hogy egymillió ember munka mellett keres kevesebbet, mint a létminimum?

 

Kovács Kokó István ! Tökös gyerek ez a nyugdíjasokat hasba rúgó Habony, nem? Remélem, büszkék vagytok rá! Egy váltás ruhája annyiba kerül, amennyit egy borsodi zsákfaluban egy teljes hónapban ételre költenek! Csak jó miniszterelnök lehet, akinek ilyen tanácsadói vannak! Ugye?

 

Fábry Sanyi! Ügyes gyerek ez a Rogán Tóni, nemde? Ilyen szervezetten szétlopni az önkormányzati lakásvagyont, abban azért munka van! Szégyelled-e magad, hogy mégis gyurcsányozol meg lendvaiildikózol helyette a műsorodban?

 

 

Eperjes Karcsi! Hogy tetszik a Szijjártó 170 milliós giccspalotája? Anyáztál legalább magadban egyet, amikor belemondta a kamerába, hogy családi összefogásból vette?

Finta, Jankovics, Nemcsák, Sunyovszky, Csókay, Egerszegi, Jókai, Kudlik, Pitti meg a többi!

Nem sül le a képetekről a bőr, hogy életüket végigdolgozó embereket konkrétan moslékkal etetnek az állami kórházakban? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy Mészáros Lőrinc eközben úgy dobálózik a milliárdokkal, mint más a papírrepülővel? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy Orbán Ráhel félévente 15 millióért tanul Svájcban, ami több mint az apja legális jövedelme? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy lassan minden vidéki NB2-es focicsapatnak új stadion épül, miközben gyerekek ezrei korgó gyomorral mennek iskolába? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy Orbán Viktor a veje nevére íratja a fél Balatont?

 

Hát erre volt a nagy igyekezet? Ezért agitáltatok extázisban a Fidesz mellett évekig?

Ezért kellett hazaárulózni, ezért kellett a fél országot aljas módon kitagadni a nemzetből?

Ezért csináltatok komplett hülyét magatokból? Ezt akartátok? Tudni akarjuk a választ!

Hol a bánatban vagytok most mind?

 

És legfőképp: mikor hallunk tőletek legalább egy halk bocsánatkérést?”

További híreink
Meddig tart a kapcsolatunk?
Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat. Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél, és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival,...
2015-05-05 09:59:52, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kertitörpe-jelenség a köztereken
Vicces összeállításokban szerkesztik ki a neten a hazai zsánerszobrok legriasztóbb darabjait. Az olvasó röhög, pedig valamelyikbe biztosan belefutott már, Szolnoktól Pécs...
2015-02-10 00:14:31, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kósa Lajos, a honi közélet Fekete Pákója
Lajos, most kissé kimerült vagy, vegyél ki néhány nap szabadságot, és utazz el, lehetőleg jó messzire. Ez a mondat nem egy amerikai filmből való, hanem a kőkemény magyar ...
2014-11-26 18:57:57, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Somos András 2010 óta dolgozik az ATV-nél. Miután a csatorna fegyelmi eljárást indított ellene, végül önként t...
Bővebben >>