. Ma Emma napja van.
Ennyit esznek hetente a legszegényebb magyarok
2014-10-16 23:13:59
Ennyit esznek hetente a legszegényebb magyarok

Ennyit esznek hetente a legszegényebb magyarok

1 kiló rizs, fél kiló tészta és szintén fél kiló sertészsír, egy kis doboz tejföl, 6 krumpli, 4 alma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma. Ez nem vicc, van olyan magyar család, akiknek tényleg csak ennyi jut, HETENTE!

 

Megdöbbentő ajándékcsomaggal hívta fel a penzcentrum.hu figyelmét a hazai családok kiszolgáltatott helyzetére a Metro Kereskedelmi Kft. „Vannak olyan családok, akiknek ennyiből kell megoldaniuk a heti étkezést. Neked sikerülne?” - olvasható az ajándékcsomaghoz csatolt levélben.

 

 

Ez nem vicc! Az áruházlánc a hazai létminimumból (2013-ban havonta 87 510 forint) következtetett (a lakásfenntartási és egyéb alapvető költségek levonása után) arra, hogy mennyi étel juthat a legszegényebb magyar családok asztalára, hetente! A legolcsóbb termékekből állították össze a következő élelmiszercsomagot.

 

Ilyen fejadagok mellett az sem meglepő, hogy az ENSZ felmérése és a Magyar Élelmiszerbank által közölt információk alapján többszázezer alultáplált ember él Magyarországon, és körülbelül 10-15 ezer gyermek éhezik.

 

Pedig becslések szerint Magyarországon a háztartásokban fejenként évente 40 kilogramm élelmiszer kerül a szemétbe. A kidobott élelmiszerek 78 százalékáért a vállalatok, 22 százalékáért pedig a lakosság a felelős. Arról nem is beszélve, hogy éves szinten több tízezer forintot is megtakaríthatnának a családok az élelmiszerek hatékonyabb, jobb felhasználásával.

További híreink
Egy különös munkahelyi ötlet a női nehéz napokra
Gedis Grudzinskas, szülész-nőgyógyász professzor szerint a nőknek minden hónapban, a menstruációjuk idején szabadnapot kellene kapniuk, mert ezzel a hónap többi napján na...
2015-05-21 15:41:27, Hírek, Közérzet Bővebben
Öt tipp, hogy megszabaduljon a hasi zsírtól
A hasra rakódó feleslegtől, úszógumitól nem csak a férfiak, de a nők is sokat szenvednek. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőle, nem elég a tökéletesen összeállított edzésprog...
2015-04-21 18:40:33, Hírek, Közérzet Bővebben
Már a peronon is kérhetik a jegyeket
Fokozott jegyellenőrzést tart a reggeli csúcsidőszakokban a MÁV-Start a budapesti elővárosi vonatokon, a kampányszerű ellenőrzés a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon kezdődöt...
2015-04-21 18:35:17, Hírek, Közérzet Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>