. Ma Taksony napja van.
Erőszakos nemi közösülés, kábítószer – egy 17 éves lány meghalt
2012-03-30 14:14:53
Erőszakos nemi közösülés, kábítószer – egy 17 éves lány meghalt

Erőszakos nemi közösülés, kábítószer – egy 17 éves lány meghalt

A BRFK feltételezése szerint 2012. március 22-én két 17 éves lány italába kábítószert kevertek, majd egy budapesti, belvárosi hotelben megerőszakolták őket, egyikük két napja meghalt. Két afrikai származású gyanúsítottja van a halált okozó testi sértés miatti nyomozásnak, egyikük, egy 28 éves férfi már előzetes letartóztatásban van,  őt március 26-án elfogták. 36 éves társa is feladta magát, ő is őrizetben van.

 

A másik 17 éves lányt orvosi felügyelet alatt tartják, pszichológus is segíti őt a történtek feldolgozásában.

 

Horváth Katalin Fanni BRFK sajtószóvivő sajtótájékoztatón mondta el, hogy a VII. kerületi toxikológiai intézettől kapták a bejelentést, hogy egy fiatalkorú lányt életveszélyes állapotban szállítottak be, és bár először az alkoholmérgezés gyanúja merült fel, de  később a szervezetében kábítószert találtak. A lány annyira súlyos állapotban volt, hogy még a szállodában újra kellett éleszteni,  aztán gép lélegeztette, végül március 29-én meghalt. A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a bejelentést követően megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást és a tanúk kihallgatását

 

A szóvivő közölte, hogy a nyomozás megállapította, hogy nem injekcióval juttatták a lányok szervezetébe a drogot, hanem feltehetően az ópiátszármazékot az italukba keverhették.

 

A két lány a belvárosban szórakozott, úgy ismerkedtek meg az afrikaiakkal. A két férfivaltöbb szórakozóhelyen is megfordultak, nagyon sok alkoholt fogyasztottak, végül egy belvárosi szállodában két szobát béreltek ki.

 

A 17 éves lányra a barátnő talált rá másnap, és mivel eszméletlen állapotban volt azonnal hívta a mentőket. Mindkét lány esetében erőszakos közösülésre utaló nyomokat találtak. Igazságügyi orvos szakértő vizsgálja az elhunyt fiatal lány halálának pontos okát. Jelenleg toxikológiai, pszichológus és orvos szakértő bevonásával folyik a vizsgálat.


A BRFK Életvédelmi Osztályának munkatársai hamar beazonosították a két külföldit, majd alig pár nappal később, hétfőn késő este az egyik férfit elfogták a lakóhelye előtti közterületen. A 28 éves férfit a nyomozók halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig a BRFK kezdeményezésére tegnap, csütörtökön elrendelte előzetes letartóztatását is.


Az nyomozók tovább folytatták a másik férfi felkutatását, egyúttal elrendelték az országos körözését. A férfi belátta, hogy a hatóság nagy erőkkel keresi, tovább rejtőzködnie felesleges, ezért tegnap önként jelentkezett az egyik fővárosi kapitányságon. A 36 éves férfi jelenleg őrizetben van, a BRFK Életvédelmi Osztálya kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

Az eljárás jelen szakaszában rendelkezésre álló információk, az elsődleges orvosi szakvélemények alapján kijelenthető, hogy a két fiatal lány szervezetében kábítószer volt, mely magatehetetlen és védekezésre képtelen helyzetbe hozhatta a lányokat.

A két afrikai férfinek ugyan volt érvényes magyarországi tartózkodási engedélye rendelkezett, bár egyiküké épp a napokban járt volna le és az egyik gyanúsított korábban már büntetve volt kábítószerrel visszaélés miatt. – mondta el kérdésre a szóvivő.


A 28 és 36 éves férfi ellen a BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja jelenleg az eljárást.

További híreink
Új kilátótorony a Királyrét felett
Új látványossággal bővült a Börzsöny, azon belül is Királyrét. A Szokolyához tartozó kis pihenő-település feletti Vár-hegyen elkészült az új kilátótorony, az elmúlt vasár...
2021-11-10 18:08:04, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Meghalt a Jászai Mari-díjas színművész, Venczel Vera
Meghalt Venczel Vera színművész. A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 75 éves volt. A halálhírt közle...
2021-10-24 19:57:09, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Több állomás is megújul a Gyermekvasúton
A MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút több állomása is megújul, az Előre, mai nevén a Virágvölgy, már el is készült.
2021-08-12 21:27:37, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában ...
Bővebben >>