. Ma Auguszta napja van.
Ez a szolidaritás?- Mezőkövesd és az éhségmenet
2013-02-05 13:40:01
Ez a szolidaritás?- Mezőkövesd és az éhségmenet

Ez a szolidaritás?- Mezőkövesd és az éhségmenet

Elindultak az éhségmenetek, ma éppen Szegedről vágott neki egy munkanélküliekből és nyugdíjasokból álló csapat a Budapestre vezető gyaloglásnak. Eközben Mezőkövesden, ahol  fideszes a városvezetés, sértő molinókkal várja a város főterére délután, - Észak felől érkező menetelőket.


Az Északonline.hu. arról számolt be, hogy Mezőkövesd főterén:  "Hozd vissza az eltűnt lapátot!!", "MSZP: hatalomÉHSÉGmenet", "A munkát keresd, ne a balhét", "MSZP = CIRKUSZ", "FIDESZ = MUNKA" – felíratú molinókkal fogadja a fideszes vezetésű város az Éhségmenet résztvevőit.

 

A Fidesz frakció Gyulán ülésezik, Mezőkövesden pedig kedd reggelre megjelentek a kifeszített molinók a város polgármesteri hivatalának „B" épületével szembeni főtéren. Ott, ahová korábban a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület, a Közmunkás Szakszervezet és az MSZP kért területfoglalási engedélyt, ahová megérkezik az éhségmenet.

Nem forró teával, zsíros kenyérrel, hanem bántó feliratokkal fogadják majd a gyalogosan közlekedő csapatot.

 

Lukács András, az MSZP megyei irodavezetője, a szocialisták megyei önkormányzati frakciójának vezetője úgy nyilatkozott az északonline munkatársának, hogy értesüléseik szerint a helyi Fidesz ellendemonstrációra készül a városban, s valószínűsíti, hogy ehhez az akcióhoz kapcsolódnak a főtéren elhelyezett transzparensek.  

 

"A gusztustalan provokáció ismét megmutatja a Fidesz valódi arcát. Cinikusak, pökhendiek, ráadásul gátlástalanul hazudoznak. Csak azon jár az eszük, hogy másokat mocskoljanak és sértegessenek, s mélységesen lenézik a kilátástalanság ellen küzdő, a változásért, a jogaikért menetelő embereket" – mondta  a szocialista politikus. Lukács azt sem értette, hogy egy már, korábban lekötött helyszínre mi módon kaphatott engedélyt a molinók kihelyezésére bárki is.

 

A politikus szerint az a hír járja a városban,hogy "helyi hatalmasságok" megüzenték a városlakóknak: részt ne merjenek venni az éhségmenet tüntetésén, mert ha igen, megnézhetik, mikor kapnak Mezőkövesden munkát. "

Lukács szerint a legsötétebb diktatúrákat idéző módszerekkel élnek egyesek, hogy mindenáron fenntartsák annak látszatát, minden a legjobb irányban halad, pedig soka érzékelik ennek ellenkezőjét.  Az MSZP politikus úgy véli, hogy egy –egy molinó gyártási költsége 40-50.000 Ft között mozog, így a mezőkövesdi akció legalább 200 ezer Ft-ba kerülhetett.

Mezőkövesd városa tavaly sem fogadta szívesen az éhségmenetet, az akkori polgármester Tállai András, aki jelenleg a Belügyminisztériumban dolgozik helyettes államtitkárként, hólapátolást ajánlott fel a gyaloglásban megfáradt menetnek. Ez a szolidaritás?

 

 

Utoljára frissítve: 2013-02-05 13:46:56

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>