. Ma Dániel napja van.
Fafelületek festése profi módon
2024-06-20 12:25:26
Fafelületek festése profi módon

Fafelületek festése profi módon

Festékek fára

 

Épp ezért mindig szükség van alapozóra, ezen túl pedig a festett vagy bevont fát enyhén csiszolni is kell, hogy legyen tapadása. Fára nem lehet akármilyen festékkel festeni, a Bíborfesték Üzletház speciális fafestékeket kínál. 

 

Nem mindegy az sem, hogy mi a célunk a festéssel, ettől függően több mindenre is szükségünk lehet. A favédő anyagok, ápolók és olajok segítenek nekünk abban, hogy a fafelületek sokáig szépek maradjanak.

 

Hígítófélék és különféle festékek

 

Olyan anyagokra is szükségünk lehet, mint amilyen a benzines folttisztító vagy a festéklemaró, hiszen a festendő felületet a fa esetében is alaposan elő kell készíteni. A fafestékek hígítása a típustól függően többféle hígítóval is történhet, szintetikus, lakkbenzin, aromás változat is szóba jöhet. Arról, hogy melyikre lesz szükségünk, a festék dobozán találunk eligazítást. 

 

Vannak kifejezetten fakerítésre alkalmas festékek, de ugyanígy zománcfestékek, lazúrfestékek, lakkok is a Bíborfesték Üzletház kínálatában. Ha megfelelően előkészítettük a felületeket, és gondosan járunk el, profi végeredményt kapunk. Legyen szó akár átfestésről, színezésről, ápolásról vagy lazúrozásról. 

 

Előkészületek és tippek

 

Nagyon fontos, hogy tiszta felületen kezdjük meg a munkát, a tisztításhoz pedig viseljünk szemvédőt és kesztyűt is. Az összes olaj, szennyeződés és kosz eltávolítása után tiszta, meleg vízzel töröljük át a felületet, majd hagyjuk a fát teljesen megszáradni. 

 

Ezután nézzük át alaposan, hogy vannak-e rajta hasadások, karcolások, sérülések. Ha szükséges, ezeket töltsük ki erre speciálisan kifejlesztett anyaggal. Ezután jöhet a csiszolás, mely történhet csiszolópapírral és géppel is. Ilyenkor védjük magunkat a portól, szintén fontos a védőszemüveg, de egy maszknak is nagy hasznát vehetjük. 

 

A csiszolásnak nemcsak az a célja, hogy megszabadítsuk a fát az összes bevonattól és folttól, hanem az is, hogy így segítsük a festék megtapadását. Ha például egy fa bútort szeretnénk átfesteni és ennek vannak görbületei, ívei, akkor érdemes csiszolópapírt használni, hogy megmaradjanak a kerek formák. A csiszolás után ismét portalanítsunk, majd jöhet az alapozás. Az alapozót festőhengerrel vagy ecsettel is fel lehet vinni a felületre, és mindig várjuk meg a teljes száradást. 

 

Csak ezután kezdjünk el festeni alaposan, egyenletesen, akár ecsettel, akár hengerrel. Ha az első réteget a teljes száradás után egy picit finom szemcséjű papírral lecsiszoljuk, akkor a végeredmény még simább, tartósabb lesz. A fa festéséhez többféle anyagra és eszközre lesz szükségünk, ezeket mind be tudjuk szerezni a Bíborfesték Üzletházban. A festés bár időigényes, de megéri a fáradozást, hisz alapos munkával szép és tartós eredményt érhetünk el.

További híreink
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2024-es adatok alapján - Így sokkal jobban járhatsz!
Az utóbbi években ugyan érezhető a törekvés a szolgáltatók részéről, hogy a lehető leginkább leegyszerűsítsék a különféle megtakarítási formák szerkezetét, egy nyugdíjbiz...
2024-06-25 09:12:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen pénztárgépet vegyek?
A termékek és szolgáltatások értékesítése során elengedhetetlen egy pénztárgép megléte. Az online pénztárgép rendelet 2017. január 1-én lépett életbe, azóta pedig a válla...
2024-06-23 10:09:06, Hírek, Könnyű Bővebben
A casco előnyei összefoglalva: miért éri meg neked?
Elsőre azt hinnénk, hogy nem kell sokat bizonygatnunk a casco biztosítás előnyeit, hiszen eléggé egyértelműek. Akkor mégis miért nem köt sok autós caco-t?
2024-06-23 09:59:55, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Sziget idei – egyik – újítása, hogy a programkínálatában és gondolatiságában összetartozó helyszíneket egy-e...
Bővebben >>