. Ma Márk napja van.
Félmilliárdot vesztett el Ferencváros a kerületi vezetés miatt – állítja az ellenzék
2014-07-22 13:15:33
Félmilliárdot vesztett el Ferencváros a kerületi vezetés miatt – állítja az ellenzék

Félmilliárdot vesztett el Ferencváros a kerületi vezetés miatt – állítja az ellenzék

Az MSZP szerint mintegy félmilliárd forintot vesztett el a városrehabilitációból Ferencváros a kerületi vezetés miatt. Pál Tibor, az MSZP kerületi frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a városrehabilitáció húsz éve Ferencváros egyik büszkesége, régi, lepusztult házakat újítanak fel, és 2010-ig ez folytatódott is.

 

A városrehabilitáció forrása a kerület saját pénzéből, kormányzati forrásból és vállalkozói tőkéből, valamint nagyrészt fővárosi támogatásból adódik össze - ismertette Pál Tibor. Elmondta, hogy minden évben négy-öt ház felújítására nyertek pályázatot, 2010-ben három Balázs Béla utcai, valamint egy Viola utcai lakóházra nyertek el felújítási forrást.

 

A fővárossal kötött szerződés szerint ezeket a házakat 2013 végéig fel kellett volna újítani - mondta Pál Tibor, hozzátéve: négy év nem volt elegendő ennek megvalósítására, ezért a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a felújításokra biztosított vissza nem térítendő támogatásokat elvonja. A házakra jutó 1,9 milliárd forintból tehát mintegy 500 millió forint elvonásáról döntöttek - közölte. "Ez azért történt, mert a kerületi vezetés négy év alatt nem volt képes felújítani ezeket a lakóházakat" - fogalmazott.

 

Pál Tibor azt is mondta, hogy Tarlós István főpolgármester nemhogy segítené Ferencvárost, hanem most már csak árt a kerületnek. Közölte, kezdeményezik, hogy az ügy miatt a kerület polgármestere hívjon össze rendkívüli képviselő-testületi ülést. Meg kell nézni, hogy a költségvetésből honnan lehet a szükséges mintegy félmilliárdot összeszedni, és azt ki a felelőse a támogatás elvesztésének - mondta Pál Tibor. Elmondta azt is, hogy Gegesy Ferenc, volt kerületi polgármester lehet a demokratikus ellenzék közös ferencvárosi polgármester-jelöltje.  (MTI)

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>