. Ma Andrea napja van.
Felszólítjuk a Kúriát arra, hogy tegye a dolgát!
2013-06-28 15:46:59
Felszólítjuk a Kúriát arra, hogy tegye a dolgát!

Felszólítjuk a Kúriát arra, hogy tegye a dolgát!

Simó Endre (Magyar Szociális Fórum) beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt:


Szervusztok Harcostársak, Hitelkárosultak, tönkre tett Emberek! A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a bankok mellé állt veletek szemben. Azt üzente a Kúriának, hogy a bankok tönkre mennek, ha a bíróság nektek ad igazat. Szász Károly elnöknek nem az a fontos, hogy a bankok ne követelhessék rajtatok azt, ami nem jár nekik, nem az a fontos, hogy a jogtalan követeléseik teljesítésébe tönkre ment honfitársaink egyenesbe jussanak, és ne lakoltassák őket ki, hanem az a fontos Szász Károlynak, hogy a bankok jogtalan módszerekkel, átverésekkel és csalással is biztosíthassák maguknak a maximális profitot. Kerül, amibe kerül! Életek árán is!

 

Itt állunk egy felügyelet előtt, amelynek az volna a dolga, hogy a fogyasztókat védje azokkal szemben, akik hibás terméket varrtak a nyakukba, és most nem hajlandók kicserélni. Ehelyett azokat védi, akik átverték az embereket, és azt mondja nekik, nem kellett volna megvennetek a portékát. Mondja ezt azoknak a Hitelkárosultaknak, akik sohasem akartak kibújni az adósságuk alól, de azt sohasem vették tudomásul, hogy adósság címén a kétszeresét és háromszorosát kelljen fizetniük annak az összegnek, amelyet felvettek. Rossz oldalra állt Szász úr! A csalók és a bitangok oldalára. Az sem menti fel önt a felelősség alól, hogy az állam is ön mellett áll. Legalábbis ez a kormány, meg elődje. Az egyik megágyazott a devizahitelezésnek, a másik pedig szemet hunyt a rablás fölött. Mert hiszen mindketten ugyanazt a rendszert szolgálták: a finánctőkéét. Mely ma ott tart, hogy nem csak kizsákmányol, hanem lop és csal is!

 

Nem tudom, az Orbán-kormány melyik korifeusa biztatta Szász Károlyt arra, hogy levélben presszionálja a Kúriát a bankok érdekében. De azt tudom, hogy Szász Károly és az őt támogató politika erkölcsileg megsemmisült ezzel a levéllel. Kiderült róla, hogy még az igazságszolgáltatást is csak akkor fogadják el, ha az nem ellenük irányul. Mi innen arra szólítjuk fel a Kúriát, hogy tegye a dolgát, és még a látszatát is kerülje el annak, hogy olyanoktól hagyja magát befolyásolni, akik hatalmi helyzetüket a társadalom leigázására, embermilliók megnyomorítására használják ki. Álljon a Kúria az igazság mellé, és hozzon olyan döntést, amely véget vet a devizahitelezés néven ismert gyalázatnak!

 

A Magyar Szociális Fórum álláspontja ismert:

- A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.

- A jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.

- Kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba.

- A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket.

- A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba.

- A végrehajtás kriminalizálódik. Ezért azonnali leállítását követeljük. A bankok nem adhatják el követelésüket, és eredeti áron kötelesek visszavásárolni azt.

- Követeljük a kilakoltatások leállítását mindaddig, amíg az embereknek nem biztosítanak más lakást elvett otthonuk helyett!

Az államnak (kormánynak) közérdekű keresetet kell benyújtania a bankok ellen, a megkárosított állampolgárok védelmében.



Magyar Szociális Fórum

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>