. Ma Kristóf, Jakab napja van.
Fergeteges magyar siker a brit tehetségkutatóban!
2013-04-15 07:32:46
Fergeteges magyar siker a brit tehetségkutatóban!

Fergeteges magyar siker a brit tehetségkutatóban!

2013. április 14-én a Britain's Got Talent-ben a  tehetségkutató műsor zsűrije zseniálisnak nevezte az Attraction nevű magyar látványszínházat: A csapat ellentmondás nélkül, 4 igen szavazattal jutott tovább.

 

Emeli Sandé - Read All About It dalára készült a magyar produkció, melyet az angol közönség meghatottan és egységesen állva tapsolt meg, még Simon Cowell is állva tapsolt, holott ez vele igen ritkán fordul elő.

 

Az angol közönségnek szinte láthatóan  telt meg a szíve  szeretettel, örömmel a táncosok fantáziadús előadása láttán. Az Attraction Látványszínház társulatát a zsűriben és a nézőtéren is sokan megkönnyezték.

 

Csodálatos, elbűvölő,  érzelem dús, megható, fantasztikus - ilyen jelzőkkel illette a zsűri a négyperces produkciót. Amanda Holden is megkönnyezte a megható történetet elmesélő árnyéktáncos produkciót.

 

A nagyon jól összerakott koreográfiának a mondani valója mindenkit megérintett. A történet egyszerű, de magával ragadó, a képi megjelenítés egyedien remek, a helyszínekre való utalás egyértelmű. Az átmenetek pedig ízlésesek, gördülékenyek. Különleges, csodálatos produkció,  és végre a magyar kultúra jó híre terjed és nem más. Ránk fért, de nagyon!


A látványszínház egy speciális, trükkökre épülő fekete színház műfajú táncszínházi produkció, azaz egyfajta árnyjáték, melynek során a táncosok a fizika törvényszerűségeit semmibe véve lebegnek a levegőben, testrészeik külön életre kelnek, s tárgyak mozognak tőlük függetlenül.

 

A Hip Hop Boyz egykori tagja és koreográfusa Szűcs Zoltán tánciskolájából 2004-ben nőtte ki magát a látványszínház. A csapat már a Csillag Születik-ben, és Németországban is próbálkozott már, de az első átütő sikert most aratták.

 

Hajrá! Drukkoljunk tehetséges művészeinknek!

 

Utoljára frissítve: 2013-04-15 07:35:00

További híreink
250 millió az Andrássy úton leégett házra
A terézvárosi önkormányzat ad pénzt arra, hogy elhárítsák az életveszélyt a múlt kedden kigyulladt épületben – tájékoztatott a testület. A lakókat is tájékoztatták a várh...
2014-07-24 19:39:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elfújja a Széll a Moszkva teret
Miközben a stadionok épülnek, a főváros egyik legforgalamsabb központi tere rohad, bár állítólag már augusztusban nekiesnek az egykori Moszkva térnek. A nyertes KÉSZ Épít...
2014-07-23 17:11:22, Hírek, Fókuszban Bővebben
Október 12-én lesznek az önkormányzati választások
Az államfő hivatalának honlapján szerdán közzétett nyilatkozatában azt írta: az Alkotmánybíróság július 21-én meghozott határozata egyértelmű és világos helyzetet teremte...
2014-07-23 16:34:43, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepélyesen felavatták-átadták tegnap a fővárosiaknak a megújult Madách teret, volt minden, mint a búcsúban: ...
Bővebben >>