. Ma Márk napja van.
Futball helyett az egészségügy legyen az első!
2013-12-16 04:00:47
Futball helyett az egészségügy legyen az első!

Futball helyett az egészségügy legyen az első!

Amikor félmillió gyerek éhezik vagy elégtelenül táplálkozik, szégyenletes és felháborító, hogy a kormány újabb 21 milliárd forintot szór el felesleges stadionfejlesztésekre!

 

Az Orbán-kormány katasztrofális kormányzásának következményeit ma már mindenki érzi: egyre kevesebb a munkahely, de az állással rendelkező családok is egyre lejjebb csúsznak. Csak az idén 300-300 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak egészségügyre, oktatásra vagy éppen szociális kiadásokra, mint 2010-ben.


Miközben pedig a felsőoktatásban újabb 5 milliárd forintot zároltak és a szociális szféra dolgozóinak béremelésére sem tudtak 2,5 milliárdot összekaparni, újabb tízmilliárdokkal támogatják Orbán Viktor hobbiját, az évtizedek óta sehol sem jegyzett magyar futballt!?

 

Az orbáni szociális válság felszámolása nem várhat a kormányváltásig. Az MSZP az Együtt-PM-mel egyetértésben aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy a felesleges és pazarló stadionépítések helyett a várólisták csökkentésére és a 6 éven aluli gyerekek ingyenes gyógyszerellátására fordítsuk a magyar adófizetők pénzét.

 

Kezdeményezésünket a helyzet súlyosságának megfelelően a lehető legkomolyabban vesszük, és pártállástól függetlenül arra kérünk minden jóérzésű magyar állampolgárt, hogy aláírásával támogassa stadionberuházások helyett ingyenes gyerekgyógyszerekbe, valamint a várólisták eltüntetésébe fektessünk!

 

Tukacs István, országgyűlési képviselő



MTI

Fotó: Atv

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>