. Ma Andrea napja van.
Halálos tavasz a Városmajorban
2015-05-09 13:05:07
Halálos tavasz a Városmajorban

Halálos tavasz a Városmajorban

A Halálos tavasz című előadás Zilahy Lajos 1922-ben megjelent kultikus regényéből készül sztárszereposztással, és a nyár folyamán négy alkalommal lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

 

A legendás szerelmi történet, amely a pályakezdő Karády Katalin és Jávor Pál főszereplésével bemutatott azonos című film által lett ismert, egy fiatalemberről szól, aki szerelmi csalódása és félresiklott élete elől az öngyilkosságba menekül.

 

A Városmajori Szabadtéri Színpad produkciója a népszerű történetet mai színházi eszközökkel szólaltatja meg, a lélek bonyolult rajzát kutatva. A vadonatúj színpadi adaptációt Garai Judit írta, amelyből Hidvégi Nóra rendezésében összművészeti játék készül, ahol a díszletnek, a jelmeznek, a világításnak, a vetítésnek, a zenének, a hangeffekteknek és a színpadi mozgásnak egyaránt fontos hangulat- és jelentésképző szerepe lesz.

 

 

Az előadásban egy álomszerű világ keveredik a mával, a látomások fátyolos misztériumából hús-vér hősök bújnak elő Lengyel Tamás, Szabó Vera, Ullmann Mónika, Györgyi Anna, Miklós Marcell és Sipos Vera megformálásában.

 

A Halálos tavasz 2015 nyarán négy alkalommal látható a Városmajorban (június 13., 14., július 31. és augusztus 1.), majd a tervek szerint ősztől bekerül egy budapesti kőszínházba, valamint országos turnéra indul.

 

Az előadásra májusban 10%-os EarlyBird-akcióval válthat jegyet a közönség.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Kultúra Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Kultúra Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>