. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hivatalosan is átadták a Kispesti Rendészeti Központot
2014-09-19 19:02:57
Hivatalosan is átadták a Kispesti Rendészeti Központot

Hivatalosan is átadták a Kispesti Rendészeti Központot

Átadták az új önkormányzati irodát, a Kispesti Rendészeti Központot (KRK). Az irodának elsősorban nem a büntetés, hanem a megelőzés lesz a feladata. A legfontosabb cél pedig a kispestiek számára is érezhető közterületi jelenlét.  A csaknem 300 m²-es iroda felújítására 18 millió forintot költött a kispesti önkormányzat.

 

A kispesti képviselő-testület tavaly döntött arról, hogy Kispesti Rendészeti Központ elnevezéssel új, a Polgármesteri Hivatal irodájaként működő, közterület-felügyeleti feladatokat is ellátó önálló szervezetet hoz létre. Gajda Péter polgármester a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy a közterület-felügyeletnél szélesebb feladatkörű irodának elsősorban nem a büntetés, hanem a megelőzés a feladata.

 

A központ munkatársaihoz tartozik többek között majd a közterületek jogszerű használatának, a közterületen folytatott, engedélyhez, illetve útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenységek szabályszerűségének ellenőrzése, a közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó, jogszabályok által tiltott tevékenység megelőzése, a rendbontás és csendháborítás megakadályozása, illetve szankcionálása, az illegális szemétlerakás, a tilosban parkolás, és a járművek behajtási és behajtási-várakozási hozzájárulásainak ellenőrzése.

 

 

Az évi 50 millió forintos bér- és működési költségkerettel dolgozó központban, amely a kerületi rendőrkapitánysággal szoros szakmai együttműködésben látja majd el feladatait, 13 egyenruhás, úgynevezett önkormányzati rendész dolgozik. A munkatársak valamennyien közterületi vizsgával rendelkeznek. A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságával a feladatok megosztásáról, az együttműködésről - például közös járőrözés -, és a közterület-felügyeleti feladatok átadásáról, átvételéről is megállapodott a kispesti önkormányzat.

 

Az iroda ügyfélszolgálatot is működtet majd. Az önkormányzat reméli, hogy az új iroda létrehozásával tovább javul a kispestiek biztonságérzete, és a mostaninál is jobban lehet majd vigyázni az elmúlt években felújított parkokra, terekre, zöld területekre.

 

 

További híreink
Egy különös munkahelyi ötlet a női nehéz napokra
Gedis Grudzinskas, szülész-nőgyógyász professzor szerint a nőknek minden hónapban, a menstruációjuk idején szabadnapot kellene kapniuk, mert ezzel a hónap többi napján na...
2015-05-21 15:41:27, Hírek, Közérzet Bővebben
Öt tipp, hogy megszabaduljon a hasi zsírtól
A hasra rakódó feleslegtől, úszógumitól nem csak a férfiak, de a nők is sokat szenvednek. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőle, nem elég a tökéletesen összeállított edzésprog...
2015-04-21 18:40:33, Hírek, Közérzet Bővebben
Már a peronon is kérhetik a jegyeket
Fokozott jegyellenőrzést tart a reggeli csúcsidőszakokban a MÁV-Start a budapesti elővárosi vonatokon, a kampányszerű ellenőrzés a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon kezdődöt...
2015-04-21 18:35:17, Hírek, Közérzet Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>