. Ma Emília napja van.
Ismerd meg a szeretnivaló, engedelmes labrador retrievert!
2023-01-13 16:40:13
Ismerd meg a szeretnivaló, engedelmes labrador retrievert!

Ismerd meg a szeretnivaló, engedelmes labrador retrievert!

Kiváló munkakutya és imádnivaló társ

 

A Grandopet.hu labrador fajtaleírása alapján bemutatjuk a tanulékony, éles eszű, emberszerető kutyust, és ismertetjük külső jellemvonásait is. 

 

Népszerűségének legfőbb oka, hogy tanulékony és engedelmes, miközben egy szerethető, kedves természetű eb, aki imádja a gazdáját. Ideális nevelés és kellő figyelem mellett nagyon gyorsan családtaggá válik. A labrador igényli a társaságot, remekül kijön más állatokkal, és kedveli a gyerekeket is. 

 

Annak ellenére, hogy nyugodt természetű, aktív, dinamikus kutya, ezért figyelemmel kell lennünk a mozgásigényére. Emiatt leginkább kertes házzal rendelkezők számára javasolt a tartása, ahol kedvére szaladgálhat, és számos közös elfoglaltság beütemezhető. A “retrieve” szó “visszahoz, kiment” jelentése utal a képességeire, miszerint kiváló mentőkutya, ugyanakkor remek vadászkutya is. Az Egyesült Államokban a leggyakrabban tartott fajtaként tartják számon. 

 

Nemcsak családi kedvencként ideális, kiképezhető segítő kutyaként is, alkalmazható vakvezetőként, mentő-nyomkereső ebként. Példátlan együttműködési képessége igen kedveltté teszi, és épp emiatt választják oly sokan. Ki ne akarna magával vinni bárhová egy ilyen okos, hűséges ebet? 

 

A labrador külső jegyei 

 

Középtermetű fajta, a kan 56-57 cm, a szuka 54-56 cm marmagasságú. Főbb jellegzetessége a széles koponyája és izmos, robusztus testfelépítése. Vastag farkát szokás “vidrafaroknak” is nevezni, melynek nagy hasznát veszi úszáskor, mint egy valóságos kormánylapátot, úgy használja. Ennek okán régebben halászkutyaként tartották. Ezt megerősíti, hogy az aljszőrzete vízálló. 

 

Legfőképp háromféle színben elterjedt, fekete, csokoládébarna és sárga. Természetesen ezek különféle árnyalatai előfordulhatnak. A leggyakoribb a fekete színű labrador. Rövid, tömör szőrzete nem igényel különleges ápolást. 

 

A mozgásigényét tiszteletben kell tartanunk, valamint a tanulás iránti vágyát is. Ebből kifolyólag a fizikai és mentális kihívásokat egyaránt kedveli. Ahhoz, hogy valóban kiegyensúlyozottá válhasson, sok-sok közös játékra és szerető figyelemre van szüksége. Társaságkedvelő ebként fontos, hogy a gazdival mindig elegendő időt tölthessen. 

 

Kinek javasolt a labrador tartása? 

 

Vadászkutya mivoltát tekintve kertes házban élők számára ajánlott, ahol naphosszat játszhat, szaladgálhat. Családosok számára és egyedülállóknak is tökéletes. Munkakutyaként és házi kedvencként is megállja a helyét. Hűséges, ragaszkodó társ, aki engedelmes és együttműködő. 

 

A labrador retriever ideális választás mindazoknak, akik egy emberszerető, okos, tanulékony kutyusra vágynak. 

További híreink
Nyugdíjbiztosítás kalkulátor 2024-es adatok alapján - Így sokkal jobban járhatsz!
Az utóbbi években ugyan érezhető a törekvés a szolgáltatók részéről, hogy a lehető leginkább leegyszerűsítsék a különféle megtakarítási formák szerkezetét, egy nyugdíjbiz...
2024-06-25 09:12:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen pénztárgépet vegyek?
A termékek és szolgáltatások értékesítése során elengedhetetlen egy pénztárgép megléte. Az online pénztárgép rendelet 2017. január 1-én lépett életbe, azóta pedig a válla...
2024-06-23 10:09:06, Hírek, Könnyű Bővebben
A casco előnyei összefoglalva: miért éri meg neked?
Elsőre azt hinnénk, hogy nem kell sokat bizonygatnunk a casco biztosítás előnyeit, hiszen eléggé egyértelműek. Akkor mégis miért nem köt sok autós caco-t?
2024-06-23 09:59:55, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A június 9-ei választások során több politikus és párt is jelentős vereséget szenvedett. Németh Szilárd kizára...
Bővebben >>