. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jogerősen pert vesztett a Magyar Nemzet
2012-10-25 13:52:23
Jogerősen pert vesztett a Magyar Nemzet

Jogerősen pert vesztett a Magyar Nemzet

Ma, 2012. október 25-én a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott abban a Mayer Aranka -  Magyar Nemzet napilap ellen indított személyiségi jogi perben, amely talán utolsó állomása annak a kálváriának, amelyet a Fidesz okozott Mayer Arankának.  A párt azért támadta meg az asszonyt, mert Orbán Viktor miniszterelnök feleségének korábban résztulajdonában álló tokaji cégről szóló,   -az Élet és Irodalom hetilapban „Tokaji borcsaták” című -  cikksorozathoz ő adta át a nemtaggyűlési jegyzőkönyveket az ÉS-nek, amely Orbán Viktor „Ne mi nyerjük a legtöbbet” elhíresült állítását is tartalmazta.

 

2005 augusztusában a Fidesz azt a látszatot keltette hazug állításaival mintha a 2006. évi sajtóperben felperes tanúként meghallgatásának bármi köze lett volna az asszony nevén levő ingatlan vételéhez. Mindezt az akkori szóvivő – Révész Máriusz, egy sajtótájékoztatón tárta az ország elé. A hamis állításokat átvette az egész magyar sajtó.

 

Mayer Aranka ezért pert indított a Fidesz ellen és miután a pártot és szóvivőjét a Legfelsőbb Bíróságon is elmarasztalták, bocsánatkérésre és kártérítésre kötelezve, az asszony szisztematikusan az összes médiaképviselőt felkereste, hogy a fideszes hazugságokat távolítsák el honlapjaikról.

 

Kérésének a gondola. hu és az mno. hu kivételével minden hírportál azonnal eleget is tett. A gondola. hu összesen három perben vesztett az asszonnyal szemben.

 

A Fővárosi Törvényszék 2012. februári ítélete ma jogerőssé vált, mely szerint a Magyar Nemzet felperes megsértette Mayer Aranka jó hírnevét azzal, hogy azt a hamis látszatot keltették írásaikkal, hogy pénzt kapott azért, hogy Orbán Viktort gyanúba keverje.

 

....valótlanul állították, hogy felperes megrágalmazta Orbán Viktort ......cikkükkel azt a hamis látszatot keltették, hogy felperes valótlanságokat állítva részt vett volna az Orbán Viktor elleni lejárató kampányában és a felperes által Budapest II. kerületében eladott és megvásárolt ingatlanok közötti vételár különbözetet az Orbán Viktor lejáratásában érdekelt politikai erők fedezték......

 

Az elsőfokú bíróság az alperest a további jogsértéstől is eltiltotta, az ítélet rendelkező részének közzétételére és egy szövegrész törlésére kötelezte,  valamint 300 ezer forint nem vagyoni kártérítést is megítélt, melyet a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek a mai napon jogerőssé vált ítélet kézhezvételétől számított  15 napon belül meg kell fizetnie.

 

A Fővárosi Ítélőtábla mai tanácsának elnöke ugyanaz a bíró - dr. Kizmanné dr. Oszkó Marianne -volt, aki eddig is ítélkezett az összes "nemtaggyűléses - taggyűlésközeli" perben- kezdve az Élet és Irodalom hetilap sajtó helyreigazítási perétől, a Fidesz elleni perig. A tárgyalóterem ajtaján függő kiírás ellenére, azonban nem ő, hanem a tanács egyik tagja elnökölt,  dr. Kisbán Tamás. Ő volt az a bíró aki előtt, dr. Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogásza, egy másik perben  elismerte, hogy  Mayer Arankáról hazugságokat állított. (szintén a nemtaggyűlési sajtóperrel kapcsolatosan)

 

Mayer Arankát a gondolás és magyar nemzetes perekben  egyaránt dr. Kende Péter ügyvéd-közíró képviselte.

Utoljára frissítve: 2012-10-28 14:53:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>