. Ma Béla napja van.
Jön az internetadó
2014-10-21 19:12:41
Jön az internetadó

Jön az internetadó

Jövőre kiterjesztik a távközlési különadót az internetszolgáltatókra is, mert azt figyelték meg, hogy a telefonálást egyre többen interneten intézik, magyarázta Varga Mihály a jövő évi adóváltozásokról. Emellett nem nagyon lesznek érdemi változások az adórendszerben, legfeljebb az újonnan házasodók örülhetnek: 65 000 forintot ér az államnak jövőre egy frigy. Ebből kitelik a torta.

 

Az előzetes rémhírek szerint a telefonos internet megadóztatása kb. 25 százalékot érne el, a kábeles tervezet szinte magával az előfizetési díjjal érne fel – hogy mindezt a rezsicsökkentő kormányforradalmárok miként viszik véghez, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a választáskor nem ezért szavaztak rájuk, akik rájuk szavaztak.

 

 

Varga Mihály viszont derűsen bíztatta mai sajtótájékoztatóján az ország népét, miszerint nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése.Elmondta továbbá, hogy nem változik a kkv-k 10 százalékos és a nagyvállalkozások 19 százalékos adókulcsa. A kormány hosszú távú elképzelése, hogy egykulcsos legyen a társasági adó kulcsa a gazdasági teljesítmény alapján – tette hozzá.

 

Az általános forgalmi adó kulcsa nem változik, de a sertéshez hasonlóan 5 százalékra csökken a nagytestű állatok (szarvasmarha, juh, kecske) húsának áfája. Ez jó hír, hiszen többen tartanak otthon juhot, mint internetes hálózatot.

 

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>