. Ma Márk napja van.
Kiemelt beruházás lesz a Párizsi Udvar
2015-02-05 22:33:37
Kiemelt beruházás lesz a Párizsi Udvar

Kiemelt beruházás lesz a Párizsi Udvar

A múlt év nyarán nyílt, többfordulós nemzetközi pályázaton a Mellow Mood Group szerezte meg az öt éve üresen álló Párizsi Udvar tulajdonjogát a belvárosi önkormányzattól. A vételár 2,1 milliárd forint volt. A pályázaton a csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. indult, ezt nevesíti a kormányrendelet tervezete is.

 

A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy Abu Dhabi illetékességű magánszemély. Mindkettejüket a Budapesten lakó Majdi Helmi Rida követte a tulajdonlásban, az adatok szerint jelenleg ő az egyetlen tulajdonos, egyben ő jogosult a cég képviseletére is.

 

A cég jegyzett tőkéje múlt év áprilisa óta 3 millió forint. Az arab magánszemélyek tulajdonában lévő Mellow Mood cégcsoport alakította szállodává a szintén a Ferenciek terén lévő Klotild palotát is. Zuhair Awad, a Mellow Mood Group egyik tulajdonosa, ügyvezetője, a vásárlást követően tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy eredeti állapotában szeretnék visszaállítani az épületet, amelyhez 1980 óta nem nyúlt hozzá senki. Jelezte: az épületben vendéglátóhelyeket, konferencia-helyszínt és ötcsillagos apartman hotelt alakítanának ki.

 

 

Kiemelte: elsősorban magyar alapanyagokat fognak felhasználni, a beruházás új munkahelyeket fog teremteni. A cégcsoport másik tulajdonosa és ügyvezetője, Sameer Hamdan akkor úgy tájékoztatott, hogy 1986 óta vannak Magyarországon, és 1997 óta fejlesztenek ingatlanokat. A Belvárosban tucatnyi szállodát birtokolnak és üzemeltetnek, mintegy ötszáz embert foglalkoztatnak. A kormányrendelet-tervezet a kiemelt jelentőségű ügyek koordinálására - kormánymegbízottként - a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottat jelöli ki.

 

Az építési hatósági ügyekben első fokon Budapest Főváros Kormányhivatala V. kerületi Hivatalának Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala jár el. A másodfokú hatóság pedig a Budapest Főváros Kormányhivatalának Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala. A beruházással összefüggésben az építésügyi hatósági ügyekben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye. 

 

(MTI)

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>