. Ma József napja van.
Kósa Lajos, a honi közélet Fekete Pákója
2014-11-26 18:57:57
Kósa Lajos, a honi közélet Fekete Pákója

Kósa Lajos, a honi közélet Fekete Pákója

Lajos, most kissé kimerült vagy, vegyél ki néhány nap szabadságot, és utazz el, lehetőleg jó messzire. Ez a mondat nem egy amerikai filmből való, hanem a kőkemény magyar valóságból. Főnökei ugyanis a volt debreceni polgármester szerencsétlenkedéseit látva. valószínűleg ezt a tanácsot adták neki. Kósa szófogadó fiú volt és meg sem állt Új-Zélandig.

 

Úgy tűnik, hogy Kósa Lajos megirigyelte Deutsch Tamás szerepkörét a kormányzópártban. A hosszú hajú bonviván gyakorlatilag bármit megengedhet magának, és ha éri is feddés a párt felsőbb köreiből, azt házon belül elintézik az ősfideszesek. Kósa azonban bizonyos értelemben új fiú, hiába van évek óta bérelt helye a párt alelnöki székben. Hiába van fekete bőrkabátja, hozzá vagány napszemüveg, csillogó, erőtől duzzadó motorja, a haja nem lobog olyan szépen, mint Deutsch Tamásé egy MTK-Puskás Akadémia meccs szünetében.

 

Az igazi gond nem is ez, hanem, hogy Kósa kezd a magyar politika Fekete Pákója lenni. Néha annyira felkészületlen, hogy belebonyolódik az egyébként igen egyszerűnek tűnő témákba is. A minap például, amikor a fémkupakok környezetkárosító hatásairól tartott kiselőadást, annyit értettek a mondókájából az újságírók, mint Vida Ildikó Goodfrind  amerikai ügyvivő kérdéséből. Néha az az ember érzése, hogy Kósa meg van győződve arról, minél kevesebbet tud egy ügyről, annál folyékonyabban tud mellébeszélni.

 

 

Még ennél is nagyobb baj, hogy vidéki gyerekként nem igazán bírja ki, hogy ne hivalkodjon a vagyonával és a hatalmával. Ez a kór kerítette hatalmába Rogán Antalt és Lázár Jánost is. Nem véletlen, hogy nekik kellett az utóbbi öt évben a legtöbbet magyarázkodniuk a gigapénzből vásárolt luxusingatlanok, luxusautók, luxustáskák, illetve luxusutazások miatt. Ők nyilatkoztak lekezelően a szegényekről, félvállról a félresiklott egzisztenciákról, ám minden kijelentésükben „azemberek” érdekeire hivatkoztak.

 

A két másik vidéki fickó azonban mindig elegánsan kitáncol ezekből a csapdákból, Kósa azonban úgy mozog a szorult helyzetekben, mint egy elefánt a porcelánboltban. Most, hogy állítólag Aucklandig repült a titkárnőjével, hogy élőben élvezhesse a Rolling Stones zenéjét, bizonyára megint valami „frappáns” válasszal hozakodik elő, amikor majd az újságírók az orra alá tolják a mikrofonjaikat. Lajos kétségtelenül nem egy néma Levente, de olykor jobban járna, ha úgy viszonyulna a sajtóhoz, mint a másik Lajos, a Simicska.

 

 

Ő ugyanis csak ritkán szólal meg, de akkor sem a saját hangján, hanem a tulajdonában lévő sajtóorgánumokon keresztül. Ő kétségtelen túlsúlyos, elég mókás látvány lenne egy motor vagy egy ló nyergében látni, ezért csak néha lehet róla fotót készíteni, hogy kivételes alkalmakkor mindenkivel megossza retro stílusú szemüvegét és hózentrógerét.

 

Kósa valószínűleg soha nem lesz ilyen visszafogott, nem fog szakítani playboy stílusával, ezért bosszant egyre több embert Fideszen innen és túl. Egy olyan országban ugyanis, ahol a Központi Statisztikai Hivatal nem meri nyilvánosságra hozni a legújabb szegénységi mutatókat, a rongyrázó politikusok semmiféle megértésre ne számítsanak, még ha olyan lazák is, mint a biciklilánc. 

 

(szeka.blog.hu)

 

További híreink
Meddig tart a kapcsolatunk?
Kapcsolatunk addig tart, ameddig érted a szavaimat. Nem pattannak le rólad, mintha simára csiszolt felület lennél, és én egyre csak dobálnálak szavaim színes kavicsaival,...
2015-05-05 09:59:52, Hírek, Publicisztika Bővebben
Elfogtunk egy levelet
Olvasóink közösségi oldalán kering egy levél, amit most elkaptunk és megosztjuk a szélesebb nyilvánosság előtt bízván, hogy a magyar kormány jeles szimpatizánsaihoz intéz...
2015-04-14 18:27:26, Hírek, Publicisztika Bővebben
Kertitörpe-jelenség a köztereken
Vicces összeállításokban szerkesztik ki a neten a hazai zsánerszobrok legriasztóbb darabjait. Az olvasó röhög, pedig valamelyikbe biztosan belefutott már, Szolnoktól Pécs...
2015-02-10 00:14:31, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hatmilliárdból forgatott Petőfi-film producerének elege van abból, hogy „a filmszakma állandóan görbe tükröt...
Bővebben >>