. Ma Béla napja van.
Kossuth téri csatornabotrány: engedély nélkül dolgoznak
2014-09-18 18:37:25
Kossuth téri csatornabotrány: engedély nélkül dolgoznak

Kossuth téri csatornabotrány: engedély nélkül dolgoznak

Az V. kerületi önkormányzat múlt heti döntése ellenére sem vonult le a Kossuth téri csatorna javítását végző Bonex Kft. a Balassi Bálint utcából. Most engedély nélkül, minden szabályt megszegve dolgoztatja a javítást végzőket a területen. Az eddig feltételezettnél nagyobb lehet a baj a föld alatt, ha még ezt is meg merik tenni.

 

A Kossuth tér átépítésekor, feltehetően a látogatóközpont építésekor beszakították egy műemlék főgyűjtő csatorna boltozatát. Innen hónapok óta folyik a szennyvíz. A javításhoz azonban nem a Kossuth téri új burkolatot szedték fel, hanem a Balassi Bálint utcában ástak egy úgynevezett indítóaknát, és onnan, gyakorlatilag betonnal bélelve próbálják befoltozni a főgyűjtőt.

 

 

Csakhogy a kivitelezés az előzetes határidőig, szeptember 15-éig nem járt sikerrel. A kerületi önkormányzat pedig csak az önkormányzati választás után, azaz október 13-ától engedélyezte a munkavégzést. A varosszive.blog-nak több Balassi Bálint utcai lakó jelezte, hogy az építkezést a határidő után is folytatják. Az indítóaknát betemették és leaszfaltozták ugyan, helyette az Olimpia parki játszótér bejáratánál nyitották fel a csatornát, és ott mennek a föld alá dolgozni.

 

A helyben lakókat az engedély nélküli építkezésnél is jobban megbotránkoztatta, hogy állításuk szerint ma a csatornajavításon dolgozókat tetőtől-talpig cementesen, betonnal borítva látták feljönni a munkagödörből. Úgy látták, hogy az arcukat, hajukat, kezüket is beborította az anyag, amit a béleléshez használnak, és semmilyen speciális védőfelszerelést nem kaptak a munkához. Egyszerűen csak remélni tudom, hogy a megfigyelés téves, bár már önmagában az is kínos munkajogi, munkavédelmi kérdéseket vet fel, ha veszélyes munkakörben egy engedély nélküli építkezésen dolgoztatnak munkavállalókat.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási ...
Bővebben >>