. Ma Márk napja van.
Közép-európai Kiberbiztonsági Platform Magyarországon
2013-12-26 07:56:46
Közép-európai Kiberbiztonsági Platform Magyarországon

Közép-európai Kiberbiztonsági Platform Magyarországon

Hazánk rendezi a Közép-európai Kiberbiztonsági Platform első gyakorlatát 2014-ben. Köszönhetően a magyar szakemberek kiemelkedő tudásának és tapasztalatának a kibervédelmi gyakorlatok tervezésében, a Közép-európai Kiberbiztonsági Platform első közös kibervédelmi gyakorlatát hazánk látja majd vendégül. A 2014 májusában Budapesten megrendezendő eseményt főtervezőként is jegyzi Magyarország; magyar szakemberek irányításával tervezik és bonyolítják majd le.

 

Többek között erről is született megállapodás a december 18-19. között Prágában a V4 országok és Ausztria részvételével megrendezett a Közép-európai Kiberbiztonsági Platform (Central European Cyber Security Platform, CECSP) elnevezésű konferencián.  

 

A Platform létrehozásával Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Ausztria azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kibervédelem területén az információk, a legjobb gyakorlatok, módszerek megosztásával segítik egymást a jövőben, a kiberfenyegetések leküzdésében.

 

A résztvevő országok felelős szervezetei közös kibervédelmi gyakorlatok, technikai megoldások és speciális képzések fejlesztésével operatív szintre emelhetik a jövőben a kibervédelmi együttműködést. Mindez a jövő közös feladatait alapozza meg a világméretű vírus és hacker támadások elleni munkában.

 

Hazánkat a - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó - Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet kibervédelmi központjának vezetője, az újonnan megalakult Kormányzati Eseménykezelő Központ vezetője, valamint a Honvéd Vezérkar Hiradó Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség képviselőjéből álló küldöttség képviselte a Platform megalakuló ülésén, amely a résztvevő országok immár második találkozója volt ebben az évben.

 

A Platform országainak szakemberei ismertették egymással a saját kibervédelemben elért eredményeiket, eljárásaikat és azokat a technikai megoldásokat, amelyek a kibervédelmi munkát segítik, amelyek használatával hozzájárulhatnak a közös feladatok megoldásához. Magyarország részéről a Nemzeti Biztonsági Felügyelet kibervédelmi munkája, hazánk NATO és EU kibervédelmében betöltött vezető szerepe és a hazai incidenskezelési képességek és eredmények kerültek bemutatásra.

 

2014 júniusáig Magyarország a V4 soros elnöke, így a soros elnökség eredményességét is segíthetik a most megállapodott együttműködések a kibervédelem közép-európai megerősítésében.

 

 

 

MTI

További híreink
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>