. Ma Emma napja van.
Krumpliháború Újpesten - megsértődött a polgármester
2014-10-09 00:09:50
Krumpliháború Újpesten  - megsértődött a polgármester

Krumpliháború Újpesten - megsértődött a polgármester

„Rohadt volt a választási krumpli” címmel írt cikket az Index az újpesti önkormányzat választási burgonyaosztásának termékéről és minőségéről. A cikkben többek között arról írtak, hogy: „nem örülhettek sokáig a választási krumplinak az újpesti nyugdíjasok, elég gyorsan kiderült, hogy egy-egy szatyor rohadt burgonyát sóztak rájuk.”

 

Egy bizonyos Varga nénit is idéznek: ők családostól  nagyon felháborodtak, amikor hazacipelték az újpesti nyugdíjasoknak kiosztott élelmiszercsomagot, ami 10 kiló burgonyából és három csomag különböző fajta tésztából állt. Az egyik kerületi iskola udvarán zacskózott krumpli fele használhatatlan, büdös, rohadt vagy zöld volt, ki kellett dobni.

 

Eme tűrhetetlen hitelrontáson besértődött az önkormányzat vezetése és Wintermantel polgármester azonnal riasztotta a kerület jegyzőjét: részesítse dörgedelmes, peres eljárást lebegtető fenyítésben a hírportált, különben nagy baj lesz.

 

„Az index.hu portálon megjelent tudósítás rendkívüli módon meglepett. Elsősorban azért mert az Önkormányzat I. osztályú minőségű magyar burgonyára kötött szállítási szerződést, magam, az összes - 14 kamion – leszállításánál személyesen jelen voltam s láttam, hogy a leszállított áru kifogástalan minőségű. Az Index általunk erősen kifogásolt cikkében foglalt tartalom nem felel meg a valóságnak, a megjelent illusztráció NEM a mi burgonyánkat ábrázolja, fotón látható sárga nylon szatyorral ellentétben az Önkormányzat piros színű hálós kiszerelésben biztosította a burgonyát” – írta meg levelét szegény Tahon Róbert jegyző, a krumplik jogi képviselője.

 

 

Felszólítja továbbá a hírportál cikket jegyző munkatársát, hogy: „amennyiben meg kíván győződni róla, hogy milyen szerződés szerint, milyen burgonyát osztottunk személyesen állok rendelkezésére, hogy megmutassam a szerződést és a „maradék” burgonyát mely reprezentatív mintának tekinthető, mivel minden helyszínen marad legalább 10-50 zsák”.

 

Helyreigazítást követelve tolmácsolta a polgármestere álláspontját, miszerint: „nem felel meg a valóságnak a cikk címében közölt állítás mely szerint ’rohadt volt a választási krumpli’ ezzel szemben a valóság az, hogy Újpest Önkormányzata az elmúlt hétvégén több mint 21000 zsák első osztályú minőségű kifogástalan, hálós kiszerelésű magyar burgonyát osztott szét a nyugdíjasok között. /…/ Nem felel meg a cikkben Varga néni állításaként lehozott mondat a valóságnak, mely szerint ’amit ő kapott, az nem piaci eladásra, hanem állati takarmánynak szánt krumpli volt’, ezzel szemben a valóság az, hogy az önkormányzat által osztott burgonya I. osztályú, magyar földből származó termény volt.”

 

A helyi választási szlogen szerint „a büszkeség összeköt”. Vasárnap választás, ki tudja: a rohadt krumpli meg szétválaszt.

 

 

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>