. Ma Mihály napja van.
Kutyatartók petíciójára válaszolt a a XIII. Kerületi Önkormányzat
2013-07-25 10:16:36
Kutyatartók petíciójára válaszolt a a XIII. Kerületi Önkormányzat

Kutyatartók petíciójára válaszolt a a XIII. Kerületi Önkormányzat

Dr. Sándor Zsuzsa jogász, publicista egy petícióban kérte hogy a XIII. kerületi Önkormányzat a kutyatartási rendeletét vonja vissza, nem csak azért, mert az  jog és alkotmányellenes, hanem mert a több mint tízezer kerületi kutyatartóból elenyésző azok száma, akik kulturálatlanok, felelőtlenek. Borszéki Gyula alpolgármester válaszában leírja: a felkiáltás hamis, az önkormányzati rendelet jogszerű és nem a kutyások bosszantására született.Válasz a 2013.07.19-én a 13keruleti-hirhatar.hu-n megjelent „Kutyatartók petíciójára

 

 

Dr. Sándor Zsuzsa jogász, publicista és a petícióját aláírók követelik, hogy az önkormányzat vonja vissza „jog- és alkotmányellenes döntését”, a 7/2013-as kerületi rendeletét, amellyel „igyekszik megkeseríteni több mint tízezer ember életét”.

 

Tisztelettel tájékoztatjuk a protestálókat és 13keruleti-hirhatar.hu olvasóit, hogy a petícióban foglalt felkiáltás hamis, az önkormányzati rendelet jogszerű és nem általában a kutyások bosszantására született.

 

A petíció kitér olyan esetekre, amelyek fedik, részben fedik és amelyek szöges ellentétben állnak a valósággal.

 

Jogos észrevétel, hogy aki a kedvencét egy parkban lévő gyalogjárdán pórázon vezeti, az zavartalanul tehesse ezt meg. Egy másik felvetésre válaszolva ismét megpróbáljuk a „kutya WC”-k telepítését, korábbi kísérletünk nem vezetett eredményhez, talán most….

 

A petíció készítője nem fukarkodik a markáns szófordulatokkal, „dömpingszerű bírságolásról” tájékoztatja az olvasót. Ezzel szemben a tény, hogy a kifogásolt rendelkezés hatálya óta az elmúlt kettő hónap alatt a XIII. kerület teljes területén, a több mint 11.000 házi kedvenc gazdája közül összesen ötre szabtak ki bírságot helytelen ebtartás miatt. Tény, hogy a közterület-felügyelők jó szándékúan száznál is több alkalommal figyelmeztették a kötelességszegőket. Megítélésem szerint a figyelemfelhívást nem lehet zaklatásként minősíteni.

 

Az érem másik oldalához tartozik, hogy a kutyusok, illetve egészen pontosan a gazdáik miatt az önkormányzathoz több tucat bejelentés, panasz érkezett ugyanebben az időszakban, például az eb ürülék otthagyása miatt, vagy éppen azért mert az egyik óvoda kapujához kötött kutya miatt a minap hosszú percekig se ki, se be nem, vagy csak félve tudtak közlekedni a szülők és a gyermekek.

 

A kutyatartás egyre inkább közüggyé válik, mind több családnak tagja, és sok magányos embernek egyedüli társa a négylábú. A másik oldalon pedig olyan konfliktusforrásról van szó, melyet nem lehet szőnyeg alá söpörni. Különösen kényes kérdés ez a belvárosban.

 

Önkormányzatunk a közterületi kutyatartás feltételeinek bővítésével igyekszik lépést tartani a rohamosan növekvő elvárásokkal. Ennek érdekében indítottuk el a Gondos Gazdi Programunkat. A városi kutyatartás kultúrája sokat javult az utóbbi évtizedben. A problémák megoldásához mások mellett a párbeszéden, egyeztetésen keresztül vezet az út. Önkormányzatunk e témában is egymás meghallgatását, megértését és a közös, de legalábbis egymáshoz közelítő álláspontok kialakítását preferálja. Ezt a gyakorlatot alkalmazzuk több választási ciklus óta, ezért a petíció szerkesztője igencsak arányt tévesztett, amikor önkényeskedéssel vádol és a közelgő választásokra figyelmeztet bennünket.

 

Üdvözlettel

 

Borszéki Gyula

alpolgármester

További híreink
Mi az az EVO ICL lencse? Ezeket érdemes tudnod róla!
Az EVO ICL lencse egy remek megoldás a látás javítására azoknál, akiknél nem jöhet szóba a műtét, akik megunták a szemüveg és a kontaktlencse viselését. Az alig negyed ór...
2023-09-29 18:08:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Végelszámolás vár Rákay Philip vállalkozására
Rákay Philipék már novemberben meghirdették a Szent-György hegyen álló nevezetes présházat, a Tarányi-pincét, mostanra viszont már cégjogilag is látszik: letettek arról, ...
2023-08-24 17:41:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Putyin embere sejlik a NER új luxusjachtja mögött, amivel Mészáros utazgat
A Superyachtfan nevű hajós szakmai portál szerint egy olyan orosz bányamilliárdosé a fedélzeten Mészáros Lőrincékkel lefotózott Rose d’Or nevű hajó, aki a Balkánon aktív ...
2023-08-08 15:39:24, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mészáros Lőrincről, NER-lovagokról és karácsony táján előbukkanó bizonyítékokról beszélt Pesty László filmrend...
Bővebben >>