. Ma Gedeon napja van.
Lepje meg magát, vagy ajándékozzon különleges kiegészítőt szivaros ismerősének!
2023-01-13 16:33:23
Lepje meg magát, vagy ajándékozzon különleges kiegészítőt szivaros ismerősének!

Lepje meg magát, vagy ajándékozzon különleges kiegészítőt szivaros ismerősének!

Egy szivarosnak nehéz, és egyben könnyű is ajándékot venni, ugyanis már egy szál szivar is tökéletes lehet, a különféle kiegészítőkről nem is beszélve, Ha azonban ezeket a lehetőségeket már ellőtte, de valami sajátos szivaros ajándékot szeretne, jó néhány ötlet közül választhat. 

 

Az aromák és ízek világa

 

A gyakorló szivarosok körében köztudott, hogy minden szivar jobban esik egy kellemes alkoholos ital társaságában. A szivarok ízvilágához legjobban illő szeszes italokat a Humidorshop.hu-n is megtalálhatja annak okán, hogy a szivarok és alkoholok különleges kapcsolata, kombinációja révén magasabb szintre emelhesse Ön is a magára szánt időt. 

 

Hogy a füst aromája hozza ki az alkohol ízét vagy fordítva, nem tudni, mindenesetre jól megférnek egymással. Szivar mellé úgy válasszon alkoholos italt, hogy aromavilága passzoljon a szivaréhoz, hogy az egyik íze ne nyomja el a másik aromáját. Testesebb szivar mellé markánsabb, erősebb ital, könnyedebb mellé kisebb alkoholtartalmú, lazább ital passzol. De az ízek tekintetében ugyanez vonatkozik arra, ha például csokoládét választ mellé. Próbálja megtalálni a kiegészítő ízeket, kérje szakértő segítségét! Fedezze fel a földrajzi adottságokból adódó hasonló jellemzőket, egy kubai szivarhoz kóstoljon kubai rumot! 

 

A szivar, a röviditalok és a borok kapcsolata

 

Az köztudott, hogy az egyes borfajtáknak is megvannak a megfelelő étel párosításai, az éttermek kínálatában gyakran találkozni az étlapon a borajánlatokkal. A szivarok esetében is ugyanígy van ez, csak nem feltétlen vannak írásos ajánlások. Aki viszont tapasztalt szivaros és ínyenc, azt tisztában van vele. 

 

Hagyományosan röviditalt szokás fogyasztani a szivarok mellé, tökéletes párost alkot a szivarokkal a brandy, a whisky, a rum, a portói, a martini. Az alkohol kiemeli a szivarok aromáját. Általánosságban elmondható, hogy a gyümölcsös aromájú szivarokhoz az édesebb, a tömény, erős füsthöz a testesebb italok illenek. Amennyiben a kevésbé tömény változatokat szereti, a különböző borok is kiváló párosai lehetnek a szivaroknak. 

 

Különleges whiskys pohár szivarosoknak

 

Szivar és whisky-kedvelő ismerősnek tökéletes ajándék lehet a különleges, mindkét szenvedélyt egyesítő szett, amely egy old-fashioned whiskys poharat és egy, a tetejére tehető üvegből készült szivarbölcsős hamutálat tartalmaz. 

 

Élvezze magában vagy társaságban ezt az elegáns szettet, adja meg a módját szenvedélyének hódolva, kedvenc szivarjának elszívására kedvenc whisky-je elfogyasztása mellett. Élvezze ki a különleges aromákat, a szivarozással töltött nyugodt perceket, hogy újjászületve térhessen vissza mindennapi teendőihez. Egészségére!

 

 

További híreink
Te is szeretsz garanciát kapni?
Bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen is szó, egészen biztosan megnő a belé vetett bizalmunk, amikor meghalljuk a garancia, garanciális vagy garantáltan szavaka...
2024-01-24 15:30:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Hámok sokféle változatban
Biztos te is gyakran szoktál látni kutyákat, amikor sétáltatják őket. Mostanában pedig talán az is feltűnhetett, hogy nem nyakörv van rajtuk, hanem egyre többször kutyahá...
2024-01-22 11:38:41, Hírek, Könnyű Bővebben
Mi a helyzet a vérnyomásoddal?
Sajnos idehaza, de világszinten is népbetegségnek számít a magas vérnyomás, ami - ha kezeletlen marad - számos másik betegséghez vezet. Ilyen lehet többek között az agyvé...
2024-01-15 11:26:27, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>