. Ma Gedeon napja van.
Leszereltem. Már nem vagyok rendőr!
2013-04-04 20:40:06
Leszereltem. Már nem vagyok rendőr!

Leszereltem. Már nem vagyok rendőr!

A  HÍRHATÁRNAK a sok szabálytalanság miatt panaszkodó fiatal rendőr ma végleg leszerelt. Másféléves szolgálata alatt számos szabálytalanság történt,  hogy lesz –e vizsgálat vagy sem, arra még nem kaptunk választ a BM sajtófőosztálytól,  csak ígéretet, hogy tájékoztatnak.

 

 Sikerült a leszerelés utolsó fázisa?

 

-Igen,  a mai nap folyamán megtörtént a végleges leszerelésem. Leadtam minden dolgomat, a ruházatomat, a jelvényemet, szolgálati igazolványomat illetve a fegyveremet.

 

Minden rendben ment?

 

-Többnyire zökkenőmentesen mentek a dolgok, nem volt probléma, a fegyelmiről sem esett szó. Ugyan kissé hosszúra sikeredett,   de autóval mentem, így belefért egy napba.

 

Egy napig tartott leadni a ruházatot, a jelvényt, szolgálati igazolványt és  a fegyvert?

 

-Több mint 10 órába telt az egész, mindennel együtt, beleértve az utazást is.  Mindezeket külön helyeken, a ruházatot Dunakeszi kapitányságon, a fegyvert Budapest Öv utcában, a többi dolgaimat meg a Pozsonyi úti Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon kellett leadni. Autóval egyszerűbb volt elintézni a dolgokat, könnyebb volt egyik helyről a másikra menni, de ez így is tovább tartott 10 óránál.

 

Ezzel teljesen lezárult ez a korszak, amit a Rendőrségnél töltött?

 

-Nem teljesen. Mondták, hogy még összeszámolják, mennyi pénzzel tartozom az iskolának.

 

Miért tartozna, hiszen a jogosan járó természetbeni és más juttatásokat se kapta meg, amelyeket a szolgálati szabályzat előírt?

 

-Nem tudom pontosan a jogalapját a követelésüknek,  hogy azért, mert  nem töltöttem el 2 év szolgálati viszonyt, ami 2013. augusztus 1-jén járt volna le vagy másért. Majd ha elmondják, leírják, akkor eldöntöm, hogy mit teszek, de nincs szándékomban fizetni, úgy gondolom, inkább nekem tartoznak.

 

Azt is furcsának találtam, hogy csekken kell majd befizetnem körülbelül 111 000 forintot, mivel én a SZÉP kártyán a vendéglátás kategóriából kértem 147 000 forintot, és ezt egy évre meg is kaptam, de csak három hónapot szolgáltam le.    

 

Miért nem a SZÉP  kártyáról  vonták le a jogosan visszajáró összeget?

 

-Annyit mondtak, hogy a kártyáról nem tudják levonni, hanem csekken kell fizetnem, szóval  erre a kérdésre igazából nem tudtak semmit válaszolni.

 

Nem tart attól, hogy nem talál munkát?

 

-Biztosan találok munkát. Szeretek dolgozni, és cseppet sem félek attól, hogy ne találnék munkát. Nem lesz könnyű, de kitartó vagyok.

 

Sok sikert, és várjuk a további fejleményeket – ha lennének.


Előzmények:

Elegem volt a rendőrségből! Leszerelek.

A leszerelt rendőrt behívatták.

A kisrendőröket lelövik ugye….?

Utoljára frissítve: 2013-04-05 21:15:05

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>