. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Már a KDNP-nek is van alternatívája - egy párt a gyermekekért is
2013-05-24 04:41:36
Már a KDNP-nek is van alternatívája - egy párt a gyermekekért is

Már a KDNP-nek is van alternatívája - egy párt a gyermekekért is

2013. március 07.-én az AQUILA Párt (AQP) bejegyzése jogerőre emelkedett. Tagjai keresztények, ám saját magukat élesen és kritikusan elhatárolják a jelenleg kormányon lévő KDNP-től és tagjaitól.


Hogy miben is különböznek? Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint: „Sokban. Nem célunk, jogunk sincs ahhoz, hogy minősítsük a KDNP-t. Igyekszünk a tények talaján maradni, bár a különbséget ismertetni akarjuk. Viszont a különbségek miatt jogos a létünk. Az AQP Isten előtt (katolikus templomban), szigorúbb életre fogadalmat tett (és betartó) alapító tagokkal rendelkezik. A KDNP tagjai "mindennapi" keresztények, akik valószínűleg a hitüket is gyakorolják. Mi szerkezetileg, fennhatóság szempontjából függetlenek vagyunk az Egyháztól. Az AQP Krisztus parancsa miatt alakult meg, ami a KDNP esetében nem biztos, hogy így van. Istenen kívül senki nem irányít minket. A KDNP koalícióban van, egyházi és más politikai behatás is érheti őket. Mi nem alkuszunk, nem akarunk másoknál is "jók" lenni. Pártként szegények vagyunk, tagokként normál szintű anyagiakkal rendelkezünk, ami minden embernek járna az országban. Viszont Ők pártként sokkal tehetősebbek, tagjaik anyagi helyzete ismeretlen a számunkra (és érdektelen). Nincs olyan tagunk, aki – 15 éven belül - más pártba is lett volna, mivel nem a pártoskodás, hanem Istennek tetsző módon az emberek szolgálata a célunk. Ezt a KDNP -ben nem valószínű, hogy elmondhatnák magukról. Ezek a főbb különbségek.”

 

A rezsicsökkentést bár támogatják, de nem tartják elegendőnek ahhoz, hogy a lakosság igazi terheit lényegesen megkönnyítse. Szükségesnek látják azt, hogy a rezsi csökkentésével egyidejűleg az órabérek is emelkedjenek Magyarországon, párhuzamosan azzal, hogy az üzemanyagárakat is csökkentsék. A magas üzemanyagárakat tartják felelősnek az élelmiszereken végrehajtott árdrágításért, ami pedig az éhezés kialakulásához vezetett. Erről a következőt vallják: „Ha valóban jót akarnának tenni az országgal, akkor itt kellene a rátett adókkal, különböző terhekkel kevésbé mohónak lenni, ezeket levenni, és ekkor egyfajta alacsonyabb árfekvés alakulna ki még az élelmiszernél is, az előállítási, szállítási költségek miatt. Szerintünk az olcsóbb üzemanyag kisebb élelmiszer-előállítási árakat, nagyobb forgalmat, fellendülést generálna, ami később is meghozná az eredményét. Más országokból is jönnének, megfordulna az irány, és akkor lehet, hogy összességében visszatérülne az, ami a csökkentés következtében kimaradt.”


A gyermekvállalásról, és a kormány által szorgalmazott, ún. „baby-boom”-ról a következőt vallják: „A gyermeknemzéshez felelősség is kellene, hogy járuljon. Ha életet adtam annak, akiben Isten lelke van, akkor maximálisan mindent meg kell tennem érte. Ha előre látom, hogy nem tudok – még ha szegényes is, nem baj -, de emberi körülményeket biztosítani számára, akkor meg kell tartóztatni magamat. A legkönnyebben a nemzés megy, de minden utána való már nagy felelősség, sokszor könnyek is. Nem lehet a megfogamzott gyermeket elpusztítani, de, hogy meg se foganjon, ahhoz rengeteg módszer van, amit be kellene iktatni az életünkbe. … Mi az ájtatos, keresztényi szöveget, hogy minél több gyermekünk legyen – mivel Jézus ezt nem mondta – nem is valljuk magunkénak. … Isten azt nem akarja, hogy a sok felelőtlenül életre hozott gyermek nyomorogjon, fázzon, éhezzen, majd bűnözzön, a többi embert megölje. Ez Isten elleni bűntett!”


A köznevelési törvényben kötelezővé tett iskolai meditációt egyenesen felháborítónak tartják: „Felháborítónak tartjuk már az ötletet is, a leghatározottabban tiltakozunk! Ezzel a döntéssel elveszik a szülők gyermekneveléssel kapcsolatos szabad akaratát! … Ha meditálunk – és nem csak felszíni relaxációt végzünk -, akkor az elmét, a gondolkodást kikapcsoljuk, és így már semmi dolga. Ekkor azonban már a léleké lesz a 100%-os szerep. Ennek a léleknek a működésére ismer rá ebben az állapotban a meditáló, elmélkedő ember. Ez már régen nem a pszichológusok „elméje”. Ilyen esetekben az ezzel a lélekkel sokat foglalkozó, misztikus szakembernek – különösen, ha még teológiát is végzett – van ehhez nagyobb hozzáértése. Ezek nélkül a tapasztalatok, ismeretek nélkül azonban senki nem tudhatja, mielőtt ebbe belevág, mit borogat meg a rá bízott gyermekekben. …


Ezt a most bevezetett szörnyűséget sokan meditáció címmel illetik, másutt, hivatalos személyek relaxáció néven emlegetik (nagyon nem mindegy, ebből is látszik a „hozzáértés”!) Egy ember, egy lélek, egy Isten; ez a lélek a katolikus teológiai felfogásban, halhatatlan, egyedi működéssel, és testen kívül való élményekkel is bír. Ezt a módszert, amellyel a lelket másfajta módban lehet működtetni, sokféleképpen nevezik; hívják alfa állapotnak, relaxációnak, meg szemlélődésnek, elmélkedésnek, kontemplációnak, meditációnak. … Ha – és előre senki nem tudja, milyen érzékeny valaki lelkileg – ha a gyermeke „messze megy” akkor negatív erők is befolyásolhatják. A kötelező meditációt bevezetők … nem Istenben gondolkoznak, különben nem is mernék kötelezővé tenni! Ez olyan, mint amikor ruha/burok nélkül valakit meztelenül kiállítanak az Északi Sarkra, megfagy nagyon gyorsan. Aki burkolás nélkül megy ki, azzal nagyon sok rossz történhet, még elmegyógyintézetbe is kerülhet! …


Ki biztosítja, hogy tiszta az, aki meditáltat? Ki biztosítja, hogy tud minden meditálóra figyelni? Felelősséggel tudja-e kontrollálni a folyamatokat az elejétől a következményekig? A meditáltatók – a gyorsképzés alatt – hallanak-e egyáltalán arról, mi az, hogy burkolni? (Mit tanulhattak meg 30 óra alatt? Ez olyan, mintha repülőgép pilótát képeznének ennyi idő alatt.) Vagy csak – továbbképzésnek jó lesz! – belelovalták magukat, és majd sérült lelkű, összezavarodott, negatív, vagy akár elmebeteg gyermekeket hoznak létre. Ez elfogadhatatlan!

Magunk, a misztika útján haladva, 25 éve meditálunk, Istennel vagyunk, Avilai Szt. Teréz módszerét követve. Mi pontosan tudjuk, miről beszélünk, és hogy érzékenyebb ember milyen mélyre mehet, és mi mindent hozhat fel benne az elmélkedés. A meditáció a lény legmélyebb rétegét is érintheti, oda ne kotorjon bele semmiféle gyorsképzett akárki! … Micsoda felelőtlenség ez! A szabad akarattal való maximális visszaélés! A szülők nevelési jogába való beavatkozás! Miért nincs jogszabály, hogy megvédje a fiatalokat?


Különösen felháborító már az is, hogy erre gondoltak, nemhogy ezt beleteszik kötelezően a kerettantervbe! Ki védi meg az embereket ettől az ájtatos társaságtól, ettől a nagyon veszélyes ámokfutástól? Mi most csak jelezni tudjuk: tiltakozunk ez ellen! Ha bármilyen lehetőségünk lesz rá, azonnal megszüntetjük, megtiltjuk!


Addig is minden felelősen gondolkozó szülőt figyelmeztetni szeretnénk a veszélyekre! Kötelességünk vigyázni a gyermekeinkre, jogunk van ahhoz, hogy ettől a felelőtlen döntéstől és hatásaitól megvédjük őket. Kérünk minden szülőt, mondja el a gyermekének, ne csinálja a gyakorlatokat, ábrándozzon, vagy meséljen magának vicceket, vagy legutóbb hallott mesét, abból baj nem lehet!


A választások elé a következő gondolatokkal állnak: „Abban reálisan nem reménykedünk, hogy 2014-ben parlamenti frakció leszünk – ehhez isteni csoda kellene, amelyben hiszünk, mert vannak csodák, viszont nem várható el … (de utána kell, hogy az legyünk) – ahhoz túl kevés a pénzünk, és túl korrektek vagyunk. Az AQP-ban nem táncolgatunk, nem ülünk lóra, sehol sem kóklerkedünk, nem futkosunk külföldre, senkinek sem fizetünk bulikat, stb. Tudom, részben az ország lakói ezt szokták meg (sajnos), erre várnak, de mi nem tesszük! Ehhez, hogy ezt a magyar nép megértse, hogy hol az érték, ami időálló, ahhoz még idő kell. Reméljük, sikerülni fog. Mi hiszünk a magyarokban, szeretjük a népünket, és reméljük, józanok lesznek, idővel lehetőséget adnak ennek a szép országnak a gyöngyszemmé tételében.”


Az AQUILA Párt egy világiakból álló, ún. „harmadik rend”, tagjai a szigorúbb, hazugságmentes, megszentelt életre törekednek. Politikai törekvései: népképviselet, és a humánus értékrend megteremtésének elősegítése. Az emberi lét méltóságának megőrzését bibliai követelménynek tekintik. A párt működését demokratikus politizálás formájában képzelik el. Úgy szeretnének politizálni, hogy a legfőbb földi érték az ember maradjon, szeretettel, a pártok között békét hozva, a társadalom érdekében hatékonyan és demokratikusan működtetve a népképviseletet.

 

Doody

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási ...
Bővebben >>