. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Már csak a kormány nem tudja, hogy az állami napközi nem vált be
2013-12-27 08:14:12
Már csak a kormány nem tudja, hogy az állami napközi nem vált be

Már csak a kormány nem tudja, hogy az állami napközi nem vált be

A Kormány bár előírta a kötelező napközi megszervezését az általános iskolákban, ahhoz támogatást sem biztosít és az alapvető információkkal sem rendelkezik az intézkedés megvalósulásáról. Hoffmann Rózsa nem tudja saját kijelentéseit adatokkal alátámasztani.

 

Az LMP újabb írásbeli kérdéseket tett fel az EMMI-nek az általános iskolások számára előírt napköziről. A válaszból kiderül, hogy a Kormány úgy államosította a közoktatást, hogy alapvető adatokkal sem rendelkeznek a rendszer működéséről.

 

Az állami napköziről csak annyit lehet tudni, ami az LMP kérdésére válaszolva korábban már nyilvánosságra került: az alsó tagozatos diákok harmada, a felső tagozatos diákok kétharmada kért részletes vagy teljes felmentést!

 

Hoffmann Rózsa nemrég arról beszélt, hogy egyre többen jelentkeznek állami napközibe, de ezt nem tudja adatokkal alátámasztani. A tárca arra sem tudott válaszolni, hogy az általuk emlegetett "színes és vonzó" délutáni programok megszervezésében milyen támogatást kaphatnak az iskolák.

 

Az LMP szerint a tömegesen felmentést kérő szülőknek van igazuk, az állami napközinek így semmi értelme nincsen.

 

Az állami napközivel szemben az LMP alternatívája az egész napos iskola bevezetése. Eredetileg a kormány is ezt ígérte. Az egész napos iskola diákbarát, rugalmas órabeosztást és valóban sok egyéni odafigyelést biztosít.

 

Osztolykán Ágnes az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottság LMP-s alelnöke




MTI



Kapcsolódó írásaink:

Megbukott az állami napközi

Nem tudja az államtitkárság, hány diák jár állami napközibe

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>