. Ma Aliz napja van.
Másodszor vádolják csecsemőbántalmazással
2012-03-17 10:57:40
Másodszor vádolják csecsemőbántalmazással

Másodszor vádolják csecsemőbántalmazással

Múlt héten egy 22 éves anya egyhónapos gyermeke, Máté, súlyos sérülésekkel, rohammentővel került kórházba a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője bejelentésére, ahol kiderült, hogy súlyos koponya- és végtagsérülései, valamint életveszélyes belső szervi sérülései miatt életveszélyes az állapota.

 

 

Vajon mi késztetett egy 22 éves anyát arra, hogy egy magatehetetlen  csecsemőt bántalmazzon? A kisfiú már biztonságban van a Heim Pál Kórházban, de vajon hány meg nem született gyermek kerül veszélybe, ha K. Henrietta ismét szülni fog? Mert ez már nem az első eset volt.


Sok kérdés kavarog bennünk ilyenkor, például az is, hogy hol volt egy hónapig a védőnő, a gyermekorvos, a gyermekvédelem?  Egyáltalán hogyan fordulhatott az elő, hogy  K. Henrietta  ilyen előélettel  - 2006-ban született első gyermekét is 4 hetes korában csak műtéttel lehetett megmenteni -  gyermet gondozhatott, vagy ha igen, akkor miért nem volt szoros ellenőrzés alatt?   

 

2006-ban bugacpusztaházán történt, hogy az akkor 16 éves Henrietta elsőszülött fia, az egy hónapos Levente került életveszélybe. Életveszélyt okozó testi sértés gyanújával nyomoztak akkor a rendőrök, de a szülők tagadták, hogy bántották volna a gyereket, akit jelenleg  apai nagyanyja nevel. (Bizonyítottság hiányában 2007-ben a szülőket felmentették)


K. Henrietta, mivel nem fizetett tartásdíjat első gyermeke próbaidőn volt, s ha bebizonyosodik – amit most még tagad – hogy a gyermekét ő bántalmazta -   akkor az életveszélyt okozó testi sértés miatt a tartás elmulasztása miatt is felelnie kell majd.


Állítólag a csecsemő Máté, - aki csak féltestvére a most 6 éves Leventének -  nagyon erősen meg volt fázva, de mivel  az anyja nem volt hajlandó  orvoshoz vinni,  sőt a gyerekkel együtt ismeretlen helyre költözött ezért március 6-án a Tiszakécskei Gyámhivatal hozott határozatot arról, hogy a csecsemőt ideiglenes nevelőszülőknél helyezteti el. Ők nyomozták ki Henrietta tiszakécskei címét, és amikor elvették tőle a kisfiút akkor derült ki hogy valójában milyen állapotban van.

 

 

A híradásokból ma már tudható, hogy K. Henrietta egy putriban élt és feltehetően nem  volt türelme kisfiához és verte, az alig egy hónapos gyermekét. Félreértés ne essék, purtiban  nem csak cigányok lakhatnak, és ez a 22 éves nő sem roma. Henriett albérletben élt  a tiszabögi putriban, élettársa még  a gyerekük megszületése előtt börtönbe került.


Sajnos ebben a gondolatkörben az is felmerül, hogy ha K. Henrietta cigány lenne, akkor a közvélemény ugyanúgy háborodna –e fel tettén, hogy ugyanennyi hozzászóló lenne a médiafelületeken, és hogy ugyanannyit kapna büntetésként?


K. Henrietta tette nem mérhető semmilyen vagyon elleni bűntetthez, és bár már most hallani, hogy depressziós volt, és lehet, hogy megússza három évvel, és jöhet az újabb gyerek…..


Valószínűleg jóval fontosabb a felelősök felkutatásánál az, hogy ez a szerencsétlen csecsemő kapjon esélyt,  hogy felépüljön és megfelelő ellátást kapva egy szerető családhoz kerüljön, akik felnevelik.

További híreink
Milyen bútort válasszunk gyerekszobába, mint kiegészítő fekhely?
A gyerekszobák befogadóképessége általában véges és behatárolt. Éppen ezért alaposan át kell gondolni, ha a gyerekbútorokon kívül más bútort is el szeretnénk helyezni ben...
2019-10-17 16:51:47, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fűzzünk, fonjunk, vágjunk!
Tudta, hogy a kreatív játékok észrevétlenül fejlesztik gyermekük képességeit, egyik napról a másikra? Nem csalás nem ámítás, a kisebb és a nagyobb gyerekek is kijátsszák ...
2019-09-17 13:35:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legmegbízhatóbb adattárolási mód
Napjaink elektronikai fejlettségének köszönhetően a régi, hagyományos papír alapú adattárolás szinte teljesen megszűnt. Ehelyett más digitális adathordozók vették át a sz...
2019-09-17 13:33:06, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán és Kocsis Máté elmondta, hogy Demszky alatt koszos, büdös és rendezetlen volt Budapest, fertőzött a bűnö...
Bővebben >>