. Ma Andrea napja van.
Még öt napig kérhető a szociális tüzelő
2014-10-02 19:22:59
Még öt napig kérhető a szociális tüzelő

Még öt napig kérhető a szociális tüzelő

Még öt napig lehet igényelni a szociális tüzelőt (tűzifát és szenet) azoknak az ötezer fő alatti településen élőknek, akiknek gondot okoz a tüzelő beszerzése – hívja fel a figyelmet a tüzifakampány.hu. A rászoruló háztartások akár öt köbméter tűzifát vagy tíz mázsa szenet is igényelhetnek szociális alapon az önkormányzattól. A pályázat benyújtásának határideje október hatodika.

 

A szociális tüzelő támogatás egy 2011-ben bevezetett állami támogatás, amelyet a települési önkormányzatok hívhatnak le, a pénzből tüzelőanyagot vásárolhatnak és azt szétoszthatják a rászoruló lakosság között. Idén az erre fordítható keret három milliárd forint. A megemelt keretösszeg ellenére a pályázat beadására mindösszesen 10 nap áll rendelkezésre, ugyanis csak múlt hét csütörtökön, szeptember 25-én jelent meg az a rendelet, ami alapján ez a támogatás egyáltalán igényelhető.

 

 

Az oldal felhívja rá a figyelmet, hogy az önkormányzatok jelentős része nem tud erről a lehetőségről, ezért szükség van rá, hogy aki hallja, terjessze ezt az információt. A pályázat feltételei között van például, hogy hogy háztartás legfeljebb 5 köbméter tűzifát vagy 10 mázsa szenet kaphat, az önkormányzat pedig ellenszolgáltatást ezért nem kérhet.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>